MENIU

"SOACRA VAPORULUI", femeia din MARINA MILITARĂ ROMÂNĂ care conduce 60 de BĂRBAŢI

Femeia care conduce peste 60 de bărbaţi

Este ofiţer pe o navă militară, conduce 60 de bărbaţi şi i se spune "Soacra vaporului". Vorbim astăzi, în cadrul Campaniei Realitatea TV, Femeia Puternică, despre locotenentul Crina Datcu, una dintre femeilie curajoase din Marina Militară.

Locul de munca al personajului de astazi este mai neobisnuit. Are 60 de metri lungime, cinci punti inaltime, iar doamna locotenent are in sub ordine peste 60 de persone, toti sunt barbati.

"Trebuie sa ai foarte multa demnitate si sa stii sa te faci respectata de catre cei din jurul tau", a spus lt. Crina Datcu, ofiţer în Forţele Navale Române.

"Soacra Vaporului" cum îi mai spun colegii, Crina Datcu este ofiţer secund pe o navă militară. Şi-a primit numele pentru grija pe care o poartă navei şi echipajului.

"Au privit la inceput cu neincredere dar apoi si au data seama ca e ceea ce imi place. Conteaza mult modul cum respecti si cum te faci respectata".

Deşi recunoaşte că este o meserie periculoasă şi mai puţin obişnuită pentru o femeie, Crina Datcu spune că s-a adaptat şi că îi place ceea ce face. La început însă, acum 10 ani, simţea emoţii de fiecare dată când pleca în misiune.

"Au fost niste sentimente amestecate. Si un pic de teama. Trebuie sa ai putin curaj in afacere o meserie mai putin obisnuita pentru o femeie".

În Marina Militară Română doar 10 la sută din personal sunt femei. Navele noastre continuă istoria de 150 ani a Forţelor Navale. Între timp, misiunile de pe Marea Neagră au fost completate de exerciţii NATO peste tot în lume.