MENIU

Situație revoltătoare la Botoșani. Gheretă dărâmată cu mii de euro pe banii spitalului

Sursa foto: monitorulbt.ro

Situație revoltătoare la Botoșani. Cea mai mare unitate sanitară din județ a fost nevoită să scoată 5.000 de euro din conturi pentru demolarea unei gherete, aflată în curtea spitalului. În condițiile în care, conform legii, alocația minimă de hrană a unui bolnav este de 22 de lei pe zi, practic peste 1.100 de bolnavi puteau fi hrăniți într-o zi cu acești bani. 

Construcţia era între două chioşcuri, chiar la intrarea în curtea Spitalului Județean de Urgenţă Botoșani. Realizată încă de la ridicarea spitalului în anii ‘70, ghereta de 12 metri pătraţi era într-o stare avansată de degradare.

Faptul că este vorba despre o unitate de stat, automat a însemnat că este nevoie şi de o lucrare „ca la stat”. Astfel, clădireatrebuie dărâmată după toate normele în vigoare. Iar respectând toţi paşii legali, a ajuns să coste 5.000 de euro.

Până acum, niciuna dintre conducerile unităţii sanitare nu s-a încumetat să o dărâme din două motive: costurile şi birocraţia stufoasă. Acum însă, demolarea a devenit necesară pentru pregătirea unui viitor ambulatoriu de specialitate. 

Mai multe articole despre:
botosani ghereta daramata botosani