MENIU

Sirieni prinşi cu acte false la Calafat

Doi sirieni au fost prinşi în această dimineaţă în trenul Interregio Sofia-Bucureşti-Budapesta în timp ce încercau să intre în România cu acte false. Cei doi, un bărbat şi o femeie, aveau documente care ar fi trebuit să ateste că sunt cetăţeni spanioli. Poliţiştilor li s-a părut ciudat că străinii cu acte andaluze... nu ştiau o boabă de spaniolă.

Cei doi străini s-au urcat în tren în Sofia. Urmau să ajungă cu trenul Interregio la Bucureşti şi de aici, în Budapesta de unde ar fi urmat să ajungă în vestul Europei.

"Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi migranţi au fost preluaţi de poliţia de frontieră bulgară în vederea continuării cercetărilor.", scrie ROMICĂ IVĂNOIU - purtătorul de cuvânt al SPTF Dolj.

Anul 2015 a fost unul cu cele mai multe tentative de treceri frauduloase ale frontierei din România.

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au prins aproape 1.400 de persoane în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa. Topul este dominat de cei din Siria, 497 de persoane urmaţi de cei din Irak şi Afganistan: 208 şi respectiv 207 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera.

În septembrie, poliţiştii de frontieră au mai prins doi afgani în zona Beba Veche, unde sunt se întâlnesc frontierele Ungariei, Serbiei şi României. Ei au spus că au intrat în România din greşeală iar poliţiştii de frontieră au povestit că unul dintre migranţi chiar a început să plângă atunci când a aflat că a intrat în ţara noastră. În cazul sirienilor din acestă dimineaţă, migranţii au fost luaţi în custodie de poliţiştii de frontieră bulgari.

Mai multe articole despre:
acte false Calafat sirieni