MENIU

Simona Halep, debut în forță la Australian Open. Șanse mici să rămână nr.1 mondial

Simona Halep, emoții la primul meci de la Australian Open

Simona Halep evoluează azi în primul tur la Australian Open, numărul 1 mondial o întâlnește pe estona Kaia Kanepi. Marți a fost zi neagră pentru jucătoarele din România: Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan au fost eliminate. Veste bună, în schimb, despre Marius Copil: s-a calificat în turul doi.

Simona Halep evoluează în primul meci important din acest an în fața estonei Kaia Kanepi. Halep nu a început cu dreptul anul 2019, ea a pierdut în primul meci jucat la WTA Sydney de Ashleigh Barty (22 de ani, 15 WTA), scor 4-6, 4-6.

Simona Halep deschide sesiunea de seară de la Australian Open, fiind primul meci pe terenul „Margaret Court". Halep a pierdut primul set în fața lui Kanepi, dar a egalat situația la seturi înainte de setul decisiv.

Meciul este transmis în regim LIVE TEXT de Realitatea: VEZI AICI

Conform statisticii, Australian Open este turneul de Grand Slam unde Simona Halep se simte cel mai puțin bine. Din 8 participări pe tabloul principal al Australian Open, de 4 ori Simona Halep a fost eliminată în primul tur.

În acest an, Simona va juca în primul tur cu Kaia Kanepi, cea care o elimina în aceeași fază a competiției de la US Open.

Mai mult, Simona Halep nu a mai câștigat un meci din luna august. Trebuie menționat însă că numărul 1 WTA a ratat finalul de sezon, după ce a aflat că suferă de hernie de disc.

Australian Open // Lovituri neașteptate pentru Simona Halep

Simona Halep Australian Open | Simona Halep va pierde în proporţie mare locul 1 WTA după Australian Open 2019. Nu mai puţin de 9 jucătoare o pot depăşi, în teorie.

Simona Halep este lider WTA pentru a 62-a săptămână şi are garantată această poziţie până după turneul de la Melbourne. Simo poate pierde poziţia de lider mondial pe 28 ianuarie, după Australian Open, unde are de apărat finala jucată anul trecut.

Pentru a fi sigură că se menţine pe prima poziţie a clasamentului şi după Australian Opene, Simona Halep trebuie să ajunga cel puţin în finală şi Kerber să nu câştige trofeul. În orice alt scenariu, există şanse mari ca sportiva noastră să fie depăşită de cineva.

Mai multe articole despre:
Australian Open Simona Halep