MENIU

Simona Halep, depășită de Bianca Andreescu în clasamentul pentru Turneul Campioanelor

Bianca Andreescu, peste Simona Halep în acest an

Bianca Andreescu, jucătoarea de 18 ani cu origini românești care reprezintă Canada, urcă cu viteză în clasamentele internaționale. Deși a terminat anul trecut pe locul 178 mondial, acum are șansa de a intra în top 40 WTA, fiind la un singur pas de ultimul act la Indian Wells.

Bianca Andreescu, jucătoarea de 18 ani cu origini românești dar care reprezintă Canada, a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul pentru Turneul Campioanelor după parcursul fenomenal de la Indian Wells.

Bianca Andreescu a urcat veriginos in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, după ce s-a calificat în semifinale la Indian Wells.

Cu cele 390 de puncte garantate de prezența în penultimul act al turneului din California, adolescenta de origine română a făcut un salt de 9 poziții, până pe locul 6.

Bianca Andreescu a ajuns la 1.027 de puncte acumulate în acest sezon și a depășit-o pe Simona Halep, care are doar 856 de puncte și se găsește pe locul 9, potrivit Ziare.com.

Fenomenul Bianca Andreescu. Reacții după surpriza uriașă produsă la Indian Wells

Bianca Andreescu trece ca un tanc prin cele mai bune tenismene din topul WTA. După ce le-a spulberat în ultimele luni pe Caroline Wozniacki, Venus Williams sau Cibulkova, Bianca Andreescu a năucit-o pur și simplu pe fosta nr.1 Garbine Muguruza în sferturi la Indian Wells, 6-0, 6-1.

"Muguruza n-a înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat pe teren. Nici nu a avut timp, în doar 52 de minute", a titrat cotidianul sportiv L'Equipe după victoria entuziasmantă a lui Andreescu.

"Adolescenta din Canada a câștigat primele nouă game-uri ale meciului cu Muguruza. A început anul pe locul 152 în clasamentul WTA și acum se intreaptă spre Top 40!", scrie și Yahoo Sports.

"Bianca Andreescu a devenit cea de-a treia jucătoare beneficiară de wild card din istoria turneului care ajunge în semifinale. Serena Williams a fost ultima, la revenirea din 2015", observă Washington Post.

Mai multe articole despre:
Bianca Andreescu