MENIU

Simona Halep a revenit în ţară după triumful de la Roland Garros. Ce-a declarat, plus imagini

Foto: Cristian Otopeanu
<p>Foto: Cristian Otopeanu</p>
<p>Foto: Cristian Otopeanu</p>
<p>Foto: Cristian Otopeanu</p>
Foto: Cristian Otopeanu
<p>Foto: Cristian Otopeanu</p>

Simona Halep a revenit în România, după victoria istorică în finala turneului de la Roland Garros. Aeronava TAROM cu care a sosit liderul WTA de la Paris a aterizat pe aeroportul Henri Coandă la ora 16:40.

La ora 17:09, ținând în braţe o replică miniaturală a trofeului cucerit la Roland Garros, Simona Halep a coborât din aeronavă și s-a îndreptat spre Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă. Acolo a susținut o conferință de presă.

"Tot ce a fost greu se uită când ai un asemenea succes. Mulţumesc familiei, tuturor fanilor care mi-au creat o atmosferă superbă la Paris. Acest trofeu este şi al meu, şi al României, aici am crescut, aici m-am antrenat şi aici am ajuns campioană la Roland Garros", a afirmat Simona Halep, la conferinţa de presă de pe aeroport.

"Cel mai frumos moment a fost cel în care spectatorii au cântat imnul României, iar organizatorii au spus că nu s-a întâmplat în istoria turneului de la Roland Garros ca imnul naţional să fie cântat cu cuvinte. A fost emotionant si rar imi dau lacrimile pe teren, acest moment a fost deosebit" a mai precizat sportiva în vârstă de 26 de ani.  

Vezi şi: HALEP - CAMPIOANĂ! Filmul memorabilei zile de 11 iunie, în imagini unice realizate de realitatea.net

Numărul 1 mondial a vorbit şi despre orele premergătoare marii confruntări de ieri. "Darren mi-a zis că trebuie să merg şi să câştig acest meci, că sunt capabilă să câştig. Ion Tiriac mi-a spus că dacă joc cum ştiu eu o să căştig fără probleme. Mă bucur că aceşti doi oameni mi-au fost alături în ultimii 3-4 ani."

"Acum, văzându-vă şi pe voi aici, emoţia şi mulţumirea sunt mai mari" le-a spus Simona oficialilor şi fanilor veniţi pe aeroport.

"Mă simt împlinită profesional, am acum un trofeu de Grand Slam şi sunt numarul 1 mondial, însă nu se opreşte carierea mea aici, am de gând să cuceresc şi alte trofee, vreau să joc şi la Olimpiadă, dacă voi fi sănătoasă".

Citește și: UPDATE Ceremonia în care Simona Halep va prezenta trofeul va fi ÎN INTERIORUL Arenei Naționale

La ora 17:35, după ce a ţinut o conferinţă de presă de 20 de minute la Salonul Oficial, în fața a peste 150 de jurnalişti, liderul WTA a pozat cu miniatura Cupei Suzanne Lenglen, după care s-a urcat în maşină şi a plecat spre Arena Națională, acolo unde va avea loc o festivitate de premiere în cinstea ei.

Simona Halep a câștigat sâmbătă, 9 iunie, primul ei Grand Slam, după 40 de ani de la succesul Virginiei Ruzici, tot la Roland Garros. 

Simona Halep a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Sursă foto: Inquam Photo, Realitatea TV