MENIU

Serie de replici ale cutremurului din Arad - Specialistul INFP explică diferența dintre seismele de la Arad și cele din zona Gorj

Cutremur

Un cutremur cu magnitudine de 5.2 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în zona Arad. Un seismolog INFP a explicat la Realitatea PLUS care e diferența între acest seism și replicile sale în comparație cu cele din zona Gorj

În ziua de 06 Iunie 2023 la ora 20:26:51 (ora locală a României) s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 6km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 71km SE de Bekescsaba, 95km N de Resita.

Seismologul INFP Mihai Diaconescu a anunțat la Realitatea PLUS că au avut loc 4 replici ale cutremurului. Mai mult, specialistul a explicat o diferență importantă între seismele din Arad și cele din Gorj.

"Cutremurul a fost urmat de niște secvențe, în număr de 4, un cutremur de 2.1, 3.2, 1.5, 1.1. Adâncimea acestor cutremure e superficială, până în 10km, spre deosebire de secvență din Târgu Jiu care este între 12 și 20 de km", a explicat seismologul.

 

Mai multe articole despre:
cutremur arad gorj