MENIU

Selecţie de stewardese pentru o companie saudită. Salariul: 2.500 de dolari. Care sunt condiţiile

Cariera de stewardesă

Aproximativ 125 de tinere din întreaga ţară participă, marţi, la o selecţie organizată la Cluj-Napoca pentru a deveni stewardese la o companie aeriană din Arabia Saudită, care a scos la concurs 25 de locuri, salariul oferit fiind de 2.500 de dolari pe lună, scrie Mediafax.

Tinere venite din toate colţurile ţării, multe dintre ele absolvente de studii superioare, au stat la coadă pentru a se înregistra la selecţia organizată la Cluj-Napoca pentru un loc de stewardesă la compania Flynas din Arabia Saudită.

Printre condiţiile impuse de compania angajatoare se numără cunoaşterea limbii engleze, vârstă cuprinsă între 21 şi 31 de ani, înălţimea minimă de 1,60 metri şi capacitatea de a înota pe o distanţă de 50 de metri.

"Este o oportunitate extraordinară de a călători, de a cunoaşte oameni şi culturi noi, de a-mi pune în evidenţă calităţile pe care le am, şi anume amabilitatea şi faptul că sunt o persoană sociabilă. Partea cea mai interesantă a meseriei de stewardesă este că îţi oferă posibilitatea de a călători, dar contează şi partea financiară”, a spus Alexandra Popa, din Cluj-Napoca, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai” (UBB), care a lucrat în domeniu la o firmă privată, dar a şi predat engleza ca profesoară la o şcoală din Gherla.

Mai mult pe Mediafax.