MENIU

Se fac jocurile pentru șefia CEC Bank. 70 de bancheri vor să-i ia locul lui Radu Ghețea

Cec Bank

Radu Grațian Ghețea, șeful CEC Bank din ultimii 10 ani, cu un salariu de 27.000 euro lunar, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al băncii de stat, funcție pe care o deține din 2007. La Ministerul de Finanțe au ajuns 70 de dosare de candidatură pentru consiliul de administrație al CEC Bank după cum au declarat pentru Economica.net surse din mediul financiar.

Ministerul Finanţelor a demarat spre finalul anului trecut, după mai multe tergiversări, procesul de recrutare pentru cei nouă membri ai CA la CEC Bank.

Noii membri ai consiliului de administraţie al băncii de stat CEC Bank vor fi selectaţi de firma de executive search Transearch, în baza unui contract cu o valoare totală de 80.100 de lei (circa. 17.800 de euro), fără TVA.

Săptămâna aceasta, lista lungă întocmită de reprezentanții firmei Transearch Internațional S.R.L cuprinde 70 de dosare de candidați pentru cele nouă posturi de conducere din CEC Bank. Printre cele 70 de dosare se află și cele ale actualei conduceri a CEC Bank, dar și alte câteva nume ale unor bancheri cunoscuți în România și în străinătate.

În actualul board al CEC, alături de conducerea executivă formată din Radu Gheţea, Andrei Stamatian, Mihaela Popa și Gheorghe Carabasan, se mai regăsesc Ciprian Badea, Mirela Sitoiu, Valentin Mavrodin, Mihai Gogancea-Vătăsoiu, Magdalena Manea şi Dragoş Doroş (fostul şef al ANAF).

Noua metodă de calcul a salariilor bancherilor de la o bancă deținută în procent de 100% de stat va duce la un salariu de 6.000 de euro pentru președinte și de maximum 2.000 de euro pentru membrii Consiliului de Administrație. În prezent, Radu Grațian Ghețea câștigă 27.000 de euro brut pe lună pentru funcția de președinte, în timp ce membrii executivi ai boardului au salarii cuprinse între 13.500 și 18.500 de euro pe lună.

Mai multe articole despre:
Gheţea radu graţian gheţea Radu Gheţea CEC Bank