MENIU

Scandalul Lenovo Superfish! Chinezii recunosc oficial programul spion

Lenovo recunoaşte prezenţa programului adware Superfish pe computerele pe care le produce şi anunţă că a oprit pre-instalarea acestuia. „Ne-am gândit că produsul ar spori experienţa de shopping, aşa cum era prevăzut de Superfish”, este explicaţia oficială a chinezilor.

GadgetReport.ro relata, vineri, că mai multi experti au descoperit ca firma chineza a preinstalat pe calculatoare un produs software de tip adware, pentru a afişa anunţuri publicitare pe browserele de internet. Superfish Visual Discovery funcţionează insa si ca un server proxy şi poate intercepta, astfel, traficul securizat HTTPS.

Folosind un certificat digital propriu, soluţia adware poate intercepta traficul criptat cu ajutorul protocolului TLS şi poate colecta, astfel, date critice cu caracter personal, cum ar fi informaţiile bancare

La Lenovo depunem toate eforturile pentru a oferi clienţilor noştri o experienţă unică de utilizare. Suntem conştienţi că milioane de oameni se bazează pe dispozitivele noastre în fiecare zi şi este responsabilitatea noastră să livrăm calitate, fiabilitate, inovaţie şi securitate pentru fiecare client. În efortul nostru de a spori experienţa de utilizare, am pre-instalat un software terţ, Superfish (Palo Alto, CA) pe unele dintre notebook-uri noastre adresate consumatorilor. Ne-am gândit că produsul ar spori experienţa de shopping, aşa cum era prevăzut de Superfish. Acesta nu a satisfăcut aşteptările noastre sau pe cele ale clienţilor noştri”, afirma Lenovo.

Cititi continuarea materialului si vedeti ghidul care va spune daca aveti instalat programul adware pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
reacţie Lenovo GadgetReport.ro superfish