MENIU

Scandalul Hexi Pharma. Poliţiştii ridică noi documente de la spitale şi de la sediul firmei

Poliţiştii ridică noi documente de la spitale, de la sediul RENAR şi de la depozitul Hexi Pharma, în cazul dezinfectanţilor diluaţi.  Acte au mai fost ridicat şi ieri de la trei mari spitale din Capitală. Cel mai probabil anchetatorii caută contractele în baza cărora s-au cumpărat dezinfectanţi.

Poliţiştii ridică, joi, documente de la sediul Asociaţiei de Acreditare din România (RENAR), trei spitale din Capitală şi depozitul Hexi Pharma, în cadrul anchetei desfăşurate de Parchetul General privind dezinfectanţii din spitale, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Echipe de poliţişti ridică joi documente de la sediul Asociaţiei de Acreditare din România (RENAR), singura instituţie care poate acredita laboratoare de analize medicale sau poate certifica produse.

Totodată, poliţiştii ridică documente de la Spitalul de Arşi, Institutul Victor Babeş şi Institutul Oncologic din Capitală, de unde au fost ridicate acte şi în cursul zilei de miercuri, au declarat surse judiciare.

Verificările continuă şi la depozitul Hexi Pharma din localitatea Mogoşoaia, acolo unde echipele de anchetă ridică pentru a treia oară documente.

Actele ridicate de la cele trei unităţi spitaliceşti vor fi depuse la dosarul în care compania Hexi Pharma este urmărită penal. Verificările vin după ce marţi Parchetul General a anunţat că au fost deja dispuse două expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

Poliţiştii s-au prezentat miercuri la Institutul Oncologic Fundeni, la Spitalul de boli Infecţioase Victor Babeş şi la Spitalul de Arşi. Măsura vine după ce anchetatorii au cerut două noi expertize asupra dezinfectanţilor, iar Judecătoria sectorului 5 a decis că firma nu poate fi închisă.

Firma Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală în dosarul deschis de Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Mai multe articole despre:
spitale documente hexi pharma pocurori