MENIU

Scandal pentru focarul COVID cu 75 de cazuri din căminul de asistență: Primăria Capitalei reclamă Direcția de Sănătate Publică

primaria vs dsp

Conflict instituțional după anunțarea unui focar masiv de infecție COVID, cu 75 de cazuri, într-un cămin pentru persoane dependente din sectorul 4 al Capitalei. Direcția Generală de Asistență Socială, in subordinea căreai se află căminul, a anunțat luni că va depune plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică.  

Direcția Generală de Asistență Socială a comunicat că „după ce a așteptat timp de trei zile ca DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgenta procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne desi, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de doua ori pe luna, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor”.

În document se mai spune că 479 de persoane, personal și rezidenți, au fost testate vineri și sâmbăta, după ce un beneficiar al centrului a fost depistat pozitiv.

În prezent, toți cei depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați la diverse spitale din București.

La Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost întreprinse masuri de siguranță sanitara, respectiv autoizolarea personalului la locul de munca, revizuirea protocoalelor de siguranță medicala și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide, potrivit comunicatului DGASMB. Angajații instituției au fost testați ultima oara în data de 9 mai, după finalizarea perioadei de autoizolare la locul de munca, rezultatele fiind negative.

Mai multe articole despre:
camin batrani virus covid berceni bucuresti