MENIU

Scandal legat de redeschiderea indirectă a gropii de gunoi de la Glina. DSP Ilfov se opune, cine trage sforile

Groapa de gunoi Glina

Controversele din jurul redeschiderii indirecte a gropii de gunoi de la Glina sunt departe de a se fi terminat. În ciuda insistențelor oamenilor, autoritățile nu au emis nicio hotărâre prin care să se interzică colectarea deșeurilor și recuperarea materialelor reciclabile pe amplasamentul contaminat al gropii de gunoi de la Glina.

În urmă cu câteva zile, DSP Ilfov a transmis că se opune redeschiderii depozitului Glina! Într-un răspuns oferit Asociației Europene pentru dezvoltare ecodurabilă, Direcția de Sănătate publică se spune că "Desfășurarea activităților de gestionare a deșeurilor din incinta depozitului Glina are un puternic impact negativ asupra sănătății populației și prezintă un risc ridicat, mai ales în condițiile actuale de contaminare cu substanțe nocive."

Locuitorii din Popești Leordeni au cerut pe toate căile ca groapa de gunoi de la Glina să rămână închisă. Ba chiar au redactat o petiție de zeci de pagini pe care au transmis-o către Guvern, președinție, ICCJ și către Agenția pentru protecția Mediului. În petiție oamenii au semnalat toate neregulile care au planat de-a lungul timpului asupra depozitului Glina.

Mai mulți localnici au relatat că pomii se usucă, apa de puț nu mai este potabilă și nici măcar pentru stropit nu poate fi folosită.

Soluția în tot acest scandal ar putea fi aceeași care s-a luat și în cazul gropii din Ulmeni, județul Călărași. Consiliul local Oltenița a pus lacăt pe afacerea care aducea gunoiul din București și îl depozita acolo. "Se interzice transportul, procesarea și depozitarea pe teritoriului Municipiului Oltenița a oricărui tip de deșeuri provenite din alte unități administrativ-teritoriale decât cele din municipiul Oltenița."

De ce nu se dă o hotărâre de interzicere și din partea Consiliului Local în cazul depozitului Glina, nu se știe însă.