MENIU

SĂNĂTATE. Soluțiile care te scapă de sforăit

SĂNĂTATE. Soluțiile care te scapă de sforăit

Deranjant pentru tine şi pentru cei din jur, sforăitul nu afectează doar liniştea şi somnul partenerului, ci şi calitatea vieţii. Cei care sforăie nu se odihnesc suficient, de aceea sunt mai obosiţi şi mai agitaţi a doua zi. Te recunoşti? Descoperă mai jos ce te poate ajuta!

Sforăitul afectează din ce în ce mai multe persoane, în cea mai mare parte bărbaţi. Uneori este însoţit de episoade de oprire a respiraţiei, numite apnee.

Printre cauzele sforăitului se numără deviaţia de sept, polipii nazali, hipertrofia de cornete (structuri care se găsesc pe pereţii laterali ai nărilor), dar şi greutatea mult peste medie a persoanei.

Pe lângă schimbările în stilul de viaţă, tratamentele moderne te ajută să scapi de sforăit şi de somnul agitat, de stările de somnolenţă şi de durerile de cap matinale.

Metode de tratament...fără bisturiu

Primul pas ce trebuie făcut este vizita la medicul ORL. În funcţie de cauza care produce sforăitul, pacientului îi este prescris tratament pentru rezolvarea problemei.

Variantele ,,uşoare” de tratament (temporare) sunt cele pe care le putem procura şi din farmacii, precum spray-ul nazal sau benzile nazale.

Spray-ul nazal

Deşi eliberează căile nazale, permiţând pătrunderea mai uşoară a aerului, spray-ul nu este o soluţie de tratament pe termen lung, fiind o opţiune pentru cel mult 7 zile.

Substanţele din spray pot provoca dependenţă şi pot sensibiliza mucoasa nazală la alergenii din aer.

Benzile nazale

Aplicate pe nas, benzile dilatatoare măresc deschiderea nărilor, uşurând respiraţia. Deşi nu au efecte adverse, benzile nazale dau rezultate doar pentru moment.

Alfa ce alte solutii exista pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
sănătate somn odihnă sforăit apnee tratatment