MENIU

S-a trezit din comă după 12 ani. Ce a dezvăluit e de-a dreptul șocant

S-a trezit din comă după 12 ani. Ce a dezvăluit e de-a dreptul șocant

Martin Pistorius, din Africa de Sud, a petrecut mai bine de un deceniu în comă. Martin avea 12 ani când, într-o zi, s-a întors bolnav de la şcoală. Starea lui s-a înrăutăţit. Şi-a pierdut controlul muşchilor şi a încetat să comunice.

Doctorii au fost siguri că este vorba de o boală neurodegenerativă şi le-au spus părinţilor că băiatul nu mai este conştient de lumea din jurul lui.După 12 ani de comă, Martin s-a trezit şi spune că a fost conştient în toată această perioada, dar nimeni nu a observat asta. Acum, el nu poate să vorbească şi foloseşte de un computer pentru a comunica.

El spune că aşa a aflat cum sunt cu adevărat oamenii, atunci când cred că nimeni nu îi vede. Într-o seară mama lui, crezând că e inconştient, i-a spus “sper să mori!”. Femeia regretă acum că a spus asta.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!

Mai mult, Martin a spus că nu a existat niciun spital în care a trăit în cei 12 ani, în care să nu fi văzut cazuri de abuz verbal fizic sau sexual.

Unul dintre fizioterapeutii din aceste spitale a observat că Martin e conştient şi poate să comunice cu ajutorul ochilor. Aşa a început recuperarea. El a reuşit să termine o facultate şi să se căsătorească.

“Nu subestimaţi puterea minţii şi importantă iubirii”, a spus Martin.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
comă doctori s-a trezit din comă