MENIU

S-a făcut primul pas pentru construcția autostrăzii Comarnic - Brașov

<p>Autostrada</p>

Compania de Autostrăzi a atribuit contractul pentru construcția unui lot de 6 km din autostrada A3 Comarnic-Brașov, respectiv tronsonul Râșnov-Cristian.

La acest contract se mai adaugă și un drum de legătură care să asigure conexiunea viitoarei autostrăzi cu Brașov. Contractul a fost atribuit către asocierea Alpenside-Specialist Consulting pentru 118 milioane lei (ofertă de pe locul doi), la aproape doi ani de la lansarea licitației.

"Pe data de 31 mai, CNAIR SA a finalizat procedura de achiziție publică și a comunicat rezultatul analizării ofertelor pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Râșnov-Cristian (km 162+300-km 168+600) și a drumului de legătură cu profil de autostradă care asigură descărcarea traficului rutier spre municipiul Brașov", anunță Compania de Autostrăzi într-un comunicat.

Procedura de achiziție publică a fost câștigată de Asocierea S.C Alpenside S.R.L.-S.C. Specialist Consulting S.R.L. "În prezent se așteaptă expirarea termenului legal de 10 zile pentru transmiterea unor eventuale notificări/contestații, privind rezultatul procedurii de atribuire", anunța CNAIR.

Asocierea S.C Alpenside S.R.L.-S.C. Specialist Consulting S.R.L. a avut o ofertă de 118 milioane de lei, circa 78% din cât estimase Compania de Autostrăzi că ar costa lucrarea, scrie Hotnews.ro.