MENIU

RUŞINE vloggerilor! BRomania, Mikey H. + Alex Ghiduș, reclamă STB-ului, dar n-au zis că au luat bani

STB a ales să-şi promoveze serviciile şi să-şi îmbunătăţească imaginea cu ajutorul vloggerilor români, cu mare influenţă şi cu mare "lipici" la public. În consecinţă, cu mulţi abonaţi pe Youtube.

STB şi vloggerii BRomania, Mihai Hash și Alex Ghiduș au omis, totuşi, ceva: să informeze oamenii că avem de-a face cu o campanie plătită. Pentru că diferenţa dintre imaginea creată de "influenceri" şi realitatea din teren este precum cea de la cer la pământ. Vloggerii au ales să nu-și informeze publicul că au fost plătiți pentru "realitatea paralelă" din filmele lor. Poate se prind cititorii, dar nicăieri nu există un marcaj care să arate că e vorba de filme publicitare. Și este un public de milioane. Literalmente, pentru că filmele sunt făcute de BRomania, Mihai Hash și Alex Ghiduș, scrie paginademedia.ro.

STB a plătit vloggeri care să zugrăvească un transport public în "lumini frumoase". O realitatea paralelă, un București în care traficul e relaxat, autobuzele goale, cu aer condiționat și "wifi oferit de STB", adevărate birouri chiar! (Ghidușu lucrează ceva pe laptop). Fără aglomerație, fără transpirație. Cine a circulat măcar o dată cu mijloacele de transport în comun din Bucureşti ştie că lucrurile stau total diferit: autobuze care se inundă, tramvaie fără aer condiţionat, plus intervale mari de timp la care mijloacele de transport STB ajung în staţie.

Bugetul campaniei, despre care STB spune că va avea mai multe etape, este de 954.900 de lei (aproximativ 200.000 de euro), iar contractul cu agenția Treasure Island a intrat în vigoare în data de 5 aprilie 2019.

Mikey Has, Ghidușul, BRomania, câtăreața Jo și What s Up (care și semnează imnul campaniei) sunt vedetele campaniei de imagine, despre care STB spune că este realizată cu ocazia aniversării a 110 ani de STB.

Mai multe articole despre:
STB RUŞINE vloggerilor