MENIU

Război în Ucraina - Ziua 128 - Cel puțin 21 de morți și 35 de răniți, după un atac la Odesa. Atac asupra Isulei Șerpilor, la o zi după retragere - LIVE TEXT

Odesa

Ziua 128 de război aduce atacuri ale ruşilor cu rachete în zona de sud a Ucrainei, la Odesa, Nikolaev şi Nipru. În zonele ocupatre deja de ruși, oficiali ucraineni relatează despre noi atrocități comise de ocupanți sau pe care aceștia încearcă să le ascundă. Bilanțul victimelor în urma raidurilor rusești cu rachete din regiunea Odesa (sudul Ucrainei) a ajuns la 21 de morți. Printre aceștia se numără și un băiat de 12 ani. Alte zeci de persoane ar fi fost rănite. Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a lansat un nou apel către Occident, căruia i-a cerut să livreze Ucrainei sisteme moderne de apărare antirachetă. 

UPDATE 23:31- Planul de reconstrucţie al Ucrainei, care va fi discutat luni şi marţi în Elveţia, ar trebui să includă un capitol de mediu în vederea restabilirii ecosistemelor devastate de război, a precizat, vineri, comisarul european Virginijus Sinkevicius, care a vorbit despre un "ecocid" în cursul unei recente vizite în această ţară în război, relatează AFP.

UPDATE 22:48 - Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a fost umilit în Turkmenistan, țară din Asia Centrală cu capitala la Așgabat.

UPDATE 22:34 - Atac aerian cu bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor. Oficial ucrainean: Moscova nu îşi respectă propriile declaraţii.

UPDATE 22:25 - Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a lansat un nou apel către Occident (sudul Ucrainei), căruia i-a cerut să livreze Ucrainei sisteme moderne de apărare antirachetă după atacul din noaptea de joi spre vineri, din regiunea Odesa. Bilanțul victimelor în urma raidurilor rusești cu rachete din regiunea Odesa (sudul Ucrainei) a ajuns la 21 de morți. Printre aceștia se numără și un băiat de 12 ani. Alte zeci de persoane ar fi fost rănite.

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina