MENIU

Roviniete gratuite pentru persoanele cu handicap

Roviniete gratuire pentru persoanele cu handicap

În ultimul an, a crescut numărul persoanelor cu handicap sau însoţitorilor acestora care solicită la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, acordarea gratuităţii la rovinietele auto.

Dacă în anul 2011 şi în  anul 2012  doar 6 persoane anual au solicitat acordarea scutirii  de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, la sfârşitul anului 2013 numărul solicitărilor a ajuns la 38. În primele 7 luni ale  anului 2014, s-a constatat   o creştere semnificativă a  numărului de solicitări: 29 de persoane au depus cereri la DGASPC Giurgiu  în vederea acordării  gratuităţii la rovinietele auto, scrie stirigiurgiu.ro.

În conformitate cu Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele  deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului pe care îl au,  precum şi persoanele   care  au  în îngrijire persoane cu handicap,  beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale.

Este vorba fie de persoanele care au în îngrijire adulţi cu handicap, fie de părinţii/reprezentanţii legali ai minorilor cu dizabilităţi. Cererea privind acordarea acestei gratuităţi se depune la sediul primăriei din localitatea de domiciliu sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Mai multe articole despre:
rovinieta ROVINIETĂ MAŞINĂ