MENIU

România 2019, la Suceava. "Distanța dintre noi și Ardeal crește pentru că nu avem autostrăzi"

<p>Emisiunea "Rom&acirc;nia 2019" la Suceava</p>
<p>Emisiunea "Rom&acirc;nia 2019" la Suceava</p>
<p>Emisiunea "Rom&acirc;nia 2019" la Suceava</p>

România 2019 a ajuns joi la Suceava, unde Cozmin Gușă și invitații săi au discutat printre altele despre problema autostrăzilor inexistente. 

Ediție incendiară a emisiunii "România 2019" transmisă în direct din inima Bucovinei, de la Suceava. Printre invitații lui Cozmin Gușă a fost și marele actor Alexandru Arșinel, dar și inițiatorul protestului vrem autostrăzi, Ștefan Mandachi. Bineînțeles, una dintre temele discutate a fost cea a lipsei autostrăzilor din România.

”În această seară vom discuta un subiect de importanță majoră: cel al infrastructurii României. De asemenea, vom discuta și despre unirea dintre Republica Moldova și România”, a afirmat Cozmin Gușă, la începutul emisiunii România 2019.

”Dacă această emisiune era în București, nu știu dacă puteam să vin, dar când am auzit că emisiunea este la Suceava am contramandat orice întâlnire și am acceptat invitația”, a precizat Ștefan Mandachi, avocat și antreprenor.

Lucrurile și vremurile pe care le trăim acum sunt puțin atipice”, a precizat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei. Acesta a spus că speră că de acum încolo să mai fie realizate astfel de emisiuni precum este România 2019, cu invitați precum are emisiunea. ”Mie mi-ar fi drag să ies pe stradă cu oameni ca Ștefan Mandachi, însă mi-ar fi rușine să ies cu Codrin Ștefănescu”, a completat acesta. 

Ioan Lungu, primarul Sucevei, i-a urat bun venit lui Cozmin Gușă la Suceava. ”Nu v-am mai văzut de 15 ani, bine ați revenit la Suceava”, a afirmat acesta. 

Distanța dintre noi și Ardeal crește pentru că nu avem autostrăzi. Asta este și durerea lui Ștefan Mandachi. Știți câte ore faci până la București? 10 ore! Infrasctructura este oxigenul nostru. Ștefan Mandachi a ridicat România în picioare. Trebuie să tragem un semnal de alarmă. Cu carioaca pe hârtie s-au făcut autostrăzi. Granița de est a Uniunii Europene este aici”, a precizat Gheorghe Flutur,

Investitorii se opresc în Transilvania, nu mai trec în Moldova. Acest lucru se întâmplă din cauza faptul că nu avem autostradă. Nu se mai învârte roata. Românii noștrii sunt în afară și fac autostrăzi în Spania și Italia. Să legi Moldova de Transilvania ține de siguranța națională”, a mai spus Gheorge Flutur.

Ștefan Mandachi a spus că în rândul antreprenorilor sentimentul este unul de frică. ”De ce nu am făcut nimic pentru acum? Pentru că mi-a fost frică...mi-a fost frică că în 2029 va fi ca acum. Am crezut că nu există solidaritate între antreprenori, însă mi-au demonstrat contrarul”, a completat acesta. 

Conform acestuia, România trebuie să se compara cu țările civilizate. ”Am spus o poveste reală, eu am fost acolo să văd unde începe autostrada”, a declarat Șefan Mandachi, adăgând că vinovați sunt toți oamenii politici care ar fi putut face autostradă și nu au făcut acest lucru. 

Invitații emisiunii România 2019 de joi seara:

  • GHEORGHE FLUTUR, președintele C.J. Suceava
  • ION LUNGU, primarul municipiului Suceava
  • VASILE RÎMBU, directorul Spitalului Județean de Urgență Suceava
  • AURELIAN BĂDULESCU, viceprimarul Capitalei
  • OCTAVIAN HOANDRĂ, jurnalist Realitatea TV
  • ȘTEFAN MANDACHI, avocat și antreprenor

Problema autostrăzilor inexistente a fost dezbătută joi, la emisiunea România 2019, moderată de Cozmin Gușă, în direct de la Suceava.

Invitat special a fost omul de afaceri Ștefan Mandachi, inițiatorul fenomenului #șîeu și constructorul primului metru de autostradă din Moldova.

România 2019 la Suceava, județul mănăstirilor unice și al culturii

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă romania 2019 Ștefan Mandachi