MENIU

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. Iată nota ta finală! Verifică AICI

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. Elevii care au susținut testele la EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 și care au fost nemulțumiți de note află azi rezultatele finale. Contestațiile au fost soluționate, iar notele vor fi afișate mai întâi la avizierul școlii, apoi pe site-ul Ministerului Educației, EDU.ro. Emoțiile sunt aproape de final. Rămâi pe REalitatea.net pentru a afla totul despre REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. Azi se afișează notele finale după soluționarea contestațiilor la EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Emoțiile iau sfârșit și pentru elevii nemulțumiți de notele de săptămâna trecută.

Subiecte uşoare la evaluarea naţională, rezultate bune pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Aproape 80% dintre elevi au obţinut medii peste cinci la nivel naţional. Avem 409 elevi de 10! Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în Brăila şi Cluj. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii până în această seară, la ora 20. Rezultatele finale urmează să fie publicate săptămâna viitoare.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII: În Capitală, mai bine de 89% dintre elevi au luat note peste cinci la examenul de la finalul clasei a 8-a, iar 13 au obţinut nota zece la ambele materii.

În total, la limba română, 85% dintre lucrări au fost notate cu 5 şi peste 5.00, în timp ce la matematică, procentul a fost mai mic. Pe primele locuri se află elevii din judeţele Cluj şi Brăila.

Deşi profesorii s-au plâns că subiectele la evaluarea naţională au fost mai uşoare decât în alţi ani, ministrul Educaţiei are o altă explicaţie pentru rezultatele bune.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII: Elevii nemulţumiţi au depus contestaţii, urmând ca săptămâna viitoare să fie afişate rezultatele finale.(INTRA CARTON 2) În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze şi să depună opţiunile pentru înscrierea la liceu, iar o săptămână mai târziu vor afla unde au fost repartizaţi.

Media de admitere la liceu este compusă din media de la Evaluarea Naţională care cântăreşte 75% , restul revenind mediei din anii de gimnaziu.

CONTESTAȚII: Rezultate Evaluare Naţională 2015 Edu.roSorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a afirmat că notele de la EVALUAREA NAŢIONALĂ din acest an au fost mai mari ca cele din 2014. Per total, au fost obţinute 409 de medii de 10.

Astfel, 79,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5.

CONTESTAȚII: Rezultate Evaluare Naţională 2015 Edu.roCea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în judeţul Brăila (92,4% dintre elevi au luat note peste 5), urmat de Cluj, cu o rată de promovabilitate de 92,4%.

"Nivelul de dificultate a fost unul normal, nici scăzut, nici ridicat, pentru că nu este olimpiadă", a spus ministrul Educaţiei.

Judeţul Teleorman, codaş la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015

Rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67%, în 2015, faţă de 70%, în 2014).

La Limba Română, 85,4% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică, procentul a fost mai mic, de 73,5%. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚIIPromovabilitatea în Hunedoara a fost de aproape 80%

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat notele pe care le-au primit la cele două probe susţinute la Evaluarea Națională. Promovabilitatea în judeţul Hunedoara la examenele de Evaluare Naţională a fost de aproape 80%. La examenele de Capacitate organizate anul trecut, doar două treimi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au promovat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au precizat că 88% dintre absolvenţii de gimnaziu înscrişi la examenele de Evaluare Naţională au reuşit să obţină note peste 5 la Limba şi Literatura Română. La Limba maternă, procentul de promovare este de 97%, iar la matematică a fost de 72%.

Elevii din judeţul Hunedoara pot afla ce note au obţinut pe www.edu.ro, la secţiunea dedicată judeţului Hunedoara.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII Ghidul admiterii computerizate

Cum se completează fişa de admitere Sunteţi părintele unui copil care se pregăteşte să intre la liceu, sau un candidat emoţionat la statutul de licean? Doriţi din tot sufletul „să prindeţi” un loc la un liceu bun, dar instrucţiunile pentru completarea fişei de admitere vă dau dureri de cap? Dacă îndepliniţi condiţiile de mai sus, citiţi rândurile de mai jos.
1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să
fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc !

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite ! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII 3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate. 

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele
de a fi admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabil ă la cea mai puţin dezirabilă.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 ! 

Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de provenienţă. În cele câteva zile rămase între introducerea fişei în computer şi data limită, diriginţii sunt cei care convoacă la şcoală toţi
elevii însoţiţi de părinţi, care verifică opţiune cu opţiune corespondenţa fişei de martor cu fişa originală, semnând pentru conformitate. Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecţia.

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei și Cercetării Știinţifice. 

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. 9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună
medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne
nerepartizat. Pentru a înţelege mai uşor algoritmul, luăm următoarele exemple: 

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune. 

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune.
Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui !

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi  opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.
Informaţii complete despre examenul de admitere pot fi găsite vizitând paginile web http://admitere.edu.ro şi http://forum.edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII:  Constanţa - 77,29% dintre elevi au luate note peste 5

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat notele pe care le-au primit la cele două probe susţinut la Evaluarea Națională. În Constanţa, 77,29% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la Evaluarea Naţională.

Situația pe discipline este următoarea: Limba şi literatura română - 85,00%, Matematică - 70,78%. 259 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică şi 18 au fost evaluați cu nota maximă la Limba și literatura română, înregistrându-se astfel 12 medii de 10. Contestaţiile pot fi depuse astăzi, 26 iunie 2015, în intervalul 16.00 - 20.00, la unitatea de învăţământ unde au fost susţinute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 30 iunie.

Comparativ cu rezultatele Evaluării Naționale din 2014, în acest an s-a înregistrat o creștere cu 8,88 %.

Per total, 409 elevi au obţinut media 10. În acest an, rata de promovare este mai mare decât în 2014. În ceea ce priveşte mediile de 10 obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a, judeţul Cluj se poate lăuda cu cei mai bine pregăiţi elevi. În schimb, Brăila se poate mândri ce cea mai mare rată de promovare, de 92,4%, urmat de Cluj cu o rată de promovabilitate de 92,4%. Singurul judeţ în care nu s-a obţinut nicio medie de 10 este Harghita, în timp ce Teleormanul este singurul judeţ în care procentul promovabilităţii a scăzut.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 CONTESTAȚII. Judeţele cu cele mai multe note de 10

1. Cluj - 43 medii de 10
2. Bucureşti - Ilfov - 26 medii de 10
3. Suceava - 25 medii de 10
4. Argeş - 24 medii de 10
5. Iaşi - 20 medii de 10
6. Sălaj - 19 medii de 10
7. Brăila - 19 medii de 10
8. Dolj - 19 medii de 10
9. Bacău - 17 medii de 10
10. Bihor - 14 medii de 10
11. Neamţ - 14 medii de 10
12. Satu Mare - 12 medii de 10
13. Constanţa - 12 medii de 10
14. Galaţi - 11 medii de 10
15. Mehedinţi - 10 medii de 10
16. Olt - 10 medii de 10
17. Buzău - 9 medii de 10
18. Maramureş - 9 medii de 10
19. Prahova - 8 medii de 10
20. Giurgiu - 8 medii de 10
21. Teleorman - 8 medii de 10
22. Mureş - 7 medii de 10
23. Sibiu - 7 medii de 10
24. Botoşani - 6 medii de 10
25. Braşov - 6 medii de 10
26. Vaslui - 6 medii de 10
27. Vrancea - 6 medii de 10
28. Dâmboviţa - 6 medii de 10
29. Gorj - 5 medii de 10
30. Caraş-Severin - 4 medii de 10
31. Hunedoara - 4 medii de 10
32. Ialomiţa - 4 medii de 10
33. Alba - 4 medii de 10
34. Arad - 3 medii de 10
35. Timiş - 3 medii de 10
36. Călăraşi - 2 medii de 10
37. Covasna - 2 medii de 10
38. Bistriţa - 2 medii de 10
39. Vâlcea - 1 medie de 10
40. Tulcea - 1 medie de 10
41. Harghita - zero medii de 10