MENIU

Rezultate BAC 2016 - Arges - Sesiunea de toamna - Ce note ai obtinut?

Rezultate BAC 2016 - Arges - Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2016 își afișează astăzi primele rezultate. Acestea vor fi anunțate azi, la avizierele centrelor de examinare, dar și pe internet, pe site-ul edu.ro, al Ministerului Educației. În acest articol găsiți rezultatele la sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2016 Arges.

Astăzi se afișează primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate vor fi afișate astăzi, luni, 29 august, cel târziu până la ora 16.00. Aici, pe realitatea.net, aflați imediat mediile și notele obținute la sesiunea de toamnă a Bac 2015 de pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 - Arges - Sesiunea de toamna



Contestațiile pot fi depuse tot azi, între orele 16.00 și 20.00. Soluționarea lor va fi făcută în următoarele două zile. Sesiunea de toamnă este foarte importantă pentru elevii care au ratat prima parte a examenului, ei având astfel șansa să se înscrie la o facultate dacă îl promovează de această dată.

Elevii se pot înscrie la universități de stat sau private, pe locurile cu sau fără taxă. Universitatea din București, de exemplu, mai are la dispoziție 209 locuri la buget și peste 2.000 la cu taxă. Alte Universități au chiar mai multe locuri disponibile.

Rezultate BAC 2016 - Arges  - Sesiunea de toamna



La sesiunea de vară, aproape 45.000 de elevi au depus contestaţii, după afişarea rezultatelor de la Bac, cele mai multe vizând proba la proba scrisă de Limba şi literatura română. Procentul final de promovare a examenului de Bacalaureat este de 68,1 la sută, după soluţionarea contestaţiilor. De asemenea, numărul mediilor de 10 a crescut de la 56 la 78. Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (5.279) şi în judeţele Iaşi (2.123) şi Argeş (1.732), iar cele mai puţine, în judeţele Covasna (334), Tulcea (343) şi Ilfov (377).

Rezultate BAC 2016 - Arges - Sesiunea de toamna



Rezultate BAC 2016 toamnă.  Si la bacalaureatul 2016, inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, de catre comisiile de BAC, dupa incheierea fiecarui examen scris. In cazul in care la aceasta verificare prin sondaj se constata nereguli, atunci comisia trebuie sa verifice inregistrarile din toate salile de examen din acel centru. Elevii prinsi ca au incercat sa copieze sau ca au copiat sunt eliminati din examen.

Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire.

Rezultate BAC 2016 toamnă.  Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala la BAC 2016.

Mai multe articole despre:
null