MENIU

Acuze: Renault a utilizat sisteme de modificare a noxelor în timpul testelor. Ce spun francezii

Renault dezminte că vehiculele sale au un sistem de falsificare a emisiilor poluante

Grupul francez Renault a dezmințit miercuri un articol apărut în presă potrivit căruia constructorul auto este bănuit că a instalat un dispozitiv fraudulos pentru a falsifica testele emisiilor poluante, informează AFP.

Cotidianul francez "Liberation" susține că a obținut o copie a unui proces verbal elaborat de Direcția generală pentru concurență, consum și combaterea fraudelor (DGCCRF) în care se susține că "Renault SAS i-a înșelat pe consumatori la controalele efectuate în special în cazul controalelor legale de omologare a emisiilor poluante".

Potrivit "Liberation" acest document ar scoate în evidență existența unor decalaje importante între performanțele anumitor motoare Renault în momentul omologării în laborator și în utilizarea lor în condiții reale, în special modelele Renault Captur și Clio IV care ar depăși cu peste 300% normele legale de emisii de dioxid de carbon.

În replică, Renault a dat publicității un comunicat în care reiterează că respectă normele de omologare a vehiculelor. "Grupul Renault reamintește că niciunul din serviciile sale nu a încălcat regulile, europene sau naționale, cu privire la omologarea vehiculelor. Vehiculele Renault nu sunt echipate cu software sau dispozitive de fraudă" subliniază producătorul auto.

După izbucnirea scandalului manipulării emisiilor poluante ale vehiculelor Volkswagen, în toamna lui 2015, guvernul francez a cerut DGCCRF să efectueze o anchetă cu privire la emisiile poluante în condiții reale de drum pentru toate mărcile de autovehicule comercializate în Franța.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
maşini Renault constructor