MENIU

Răzvan Cherecheș, anunț ALARMANT despre imunitatea de grup în România, în valul 4 Delta COVID-19

Răzvan Chrecheș, anunț ALARMANT despre imunitatea de grup în România, în valul 4 Delta COVID-19

Răzvan Cherecheș a făcut un anunț alarmant despre atingerea imunității de grup în România.

Expertul în Sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că în România este posibil să nu fie atinsă niciodată imunitatea de grup la coronavirus.

Profesorul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a afirmat că aceasta poate fi urmarea  infecțiozității mari a tulpinii Delta.

În același timp, Cherecheș reamintește că impactul uriaș al pandemiei asupra sănătății populației poate fi redus doar prin vaccinare.

Expertul în Sănătate exemplifică previziunea sa cu situația din Islanda, unde în prezent populația se confruntă cu cel mai mare val de cazuri noi, chiar dacă peste 90% este vaccinată. În Islanda, cei din categoriile vulnerabile și cei de peste 50 de ani sunt vaccinați în proporție de aproape 100%.

Islanda are un sistem superb de testare, anchete epidemiologice și izolare (este adevărat că populația este mică). Partea bună este că majoritatea covârșitoare a celor infectați au simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici și numărul de persoane internate la terapie intensivă este foarte mic proporțional, infecțiile sunt mai rare la cei vaccinați, dar suficient de multe pentru un val de infecții. Ar trebui să începem să discutăm despre faptul că, din cauza infecțiozității mari a tulpinii Delta, este posibil să nu ajungem niciodată la imunitatea de grup – partea bună este că prin vaccinare putem scădea masiv impactul pe sănătatea populației”, a scris prof.dr.Răzvan Cherecheș, într-o postare pe Facebook.