MENIU

Război total, Tudorel Toader către Iohannis: E inadmisibil să-mi ceară demisia

Ministrul Justiíei a reacţionat rapid după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Iniţial, într-o declaraţie pentru Mediafax, ministrul Justiţiei a lăsat impresia că se scuză, afirmând că Parlamentul a făcut modificările Codurilor şi îî atrage atenţia că ar trebui să ştie acest lucru. În a doua postare pe Facebook, Tudorel Toader a schimbat radical tonul. "Este inadmisibilă solicitarea preşedintelui, mai întâi să se documenteze şi apoi să vorbească", spune acesta.

"Într-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala! Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri - este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim!", a scris Tudorel Toader, pe facebook.

Cu scurt timp înainte de acest atac, ministrul Justiţiei a mai făcut o declaraţie pentru Mediafax.

„Presedintele Comisiei speciale a exprimat pozitia legiuitorului. Reamintesc faptul ca la MJ au fost elaborate proiecte de lege pt modificarea Codului penal si de procedura penala pentru punerea de acord cu deciziile CCR si pentru transpunerea a doua directive! Restul modificarilor celor doua Coduri au survenit în Parlament! Preşedintele ştie sau ar trebui să ştie aceste aspecte!”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru Mediafax.

Reacţia vine după ce, într-un comunicat oficial, Klaus Iohannis a calificat drept iresponsabil comportamentul Ministrului Justiției și i-a cerut demisia.

"Sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. (...) În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție", se arată în comunicatul de presă.

Iohannis îi cere demisia lui Tudorel Toader, după raportul devastator al Comisiei de la Veneţia

Mai multe articole despre:
toader