MENIU

Răsturnare de situație după accidentul din Gorj în care 3 mineri au murit: Un rănit a ajuns DIN NOU la spital, cu dureri - Anunțul medicilor

Răsturnare de situație după accidentul din Gorj în care 3 mineri au murit - Cel puțin un rănit a ajuns DIN NOU la spital, cu dureri - Anunțul medicilor

Răsturnare de situație după accidentul grav din Gorj în care 3 mineri au murit și mai mulți au fost răniți. Un miner rănit în tragedie s-a prezentat la spitalul din Târgu Jiu cu dureri la coloana cervicală. Acesta fusese internat anterior la Craiova. În același timp, medicii de la Târgu Jiu au anunțat externarea a doi răniți și menținerea celui de-al treilea internat de marți pentru monitorizare. Potrivit unor informații, ar exista un al doilea miner tratat la Craiova care acuză dureri la coloană.

Este vorba de unul dintre minerii preluați cu SMURD de la locul tragediei de la Cariera Jilț Sud și duși la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul de 33 de ani a fost trimis acasă de medicii din Craiova la câteva ore de spitalizare, marți, 17 ianuarie.

Un nou miner a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, acuzând dureri la nivelul coloanei cervicale. Acesta a fost internat imediat după investigații, care au arătat două fisuri, au anunțat medicii spitalului. 

Cinci dintre cei zece răniţi din accident au fost transportaţi la UPU Târgu Jiu, trei la Motru şi doi, cu elicopter SMURD, la Craiova. 

”La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-a prezentat astăzi după-amiază una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilţ Sud Mătăsari, care iniţial fusese preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. După investigaţii medicale, medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani  în Secţia Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală şi pentru investigaţii medicale suplimentare”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii unităţii medicale. 

Potrivit pandurul.ro, ar există un al doilea miner care a fost tratat la Craiova care acuză tot dureri la coloană. Acesta s-ar fi adresat tot medicilor care l-au tratat, însă aceștia l-au asigurat că nu are probleme medicale în urma accidentului.

În același timp, au fost externați doi angajați ai Carierei Jilț Sud, dintre cei zece răniți în tragedia de marți, 17 ianuarie, au o stare bună a anunțat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, care a comunicat că al treilea muncitor a fost transferat la o secție de chirurgie.

”Două dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud Mătăsari au fost externate din Secția Chirurgie Generală II a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în stare bună. Cei doi pacienți au primit recomandare de a merge la control dacă va fi nevoie și concedii medicale.

Celălalt pacient internat în unitatea noastră medicală a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul Secției ORL. Potrivit medicului curant, pacientul va fi monitorizat în secție deoarece prezintă o fractură minoră, fără deplasare, la nivelul oaselor feței, care nu necesită intervenția chirurgicală. Cu toții au beneficiat de consiliere psihologică pe perioada internării”, a mai informat Mihaela Țicleanu, potrivit gorjeanul.ro.

Trei persoane au murit şi 10 au fost rănite, în accidentul de marți, 17 ianuarie, de la cariera Jilţ Sud, când o tanchetă s-a răsturnat cu 25 de persoane și două tuburi metalice de acetilenă. Autoutilitara a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri. 

Cei trei mineri care au murit aveau vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani.

Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă pentru cele trei decese și rănirea altor mineri.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezent în ziua accidentului la CE Oltenia, a revenit în Gorj, vineri, unde a anunțat că rămâne până săptămâna viitoare pentru a discuta cu mineri idin mai multe cariere despre condițiile de muncă, dar și cu conducerea CE Oltenia. Ministrul a anunțat că primele rezultate ale Raportului Corpului de Control pe care l-a trimis miercuri, 18 ianuarie, vor fi prezentate în prima ședință de Guvern. 

Virgil Popescu, vizită neanunțată în Gorj - Ce i-au spus minerii din cariere - Primul avertisment înainte de Raportul Corpului de Control - VIDEO