MENIU

Raluca Turcan: „9600 de beneficiari au pensia medie de 9.500 de lei. Avem niște legi speciale create prin influență și prin lobby politic”

Ministrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a declarat, marți seara, la un post TV, că sunt 9600 de beneficiari care au pensia medie 9.500 de lei. Pensionarii ar fi ajuns la această sumă prin legi speciale create prin influență și prin lobby politic, potrivit ministrului.

„Avem două mari probleme: sistemul de salarizare în sistemul public și sistemul de pensii publice. Avem în momentul de față aproape 5 milioane de beneficiari în sistemul public de pensii. Dintre aceștia, pensia medie este de aproximativ 1500 de lei și avem 2,7 milioane de beneficiari din sistemul public de pensii cu pensia medie de 1500 de lei. 

Și avem niște legi speciale create prin influență și prin lobby politic, prin care 9600 de beneficiari au pensia medie de 9500 de lei. Nu vi se pare o datorie morală a noastră să încercăm să aducem un echilibru?

Eu înțeleg că sunt sisteme de incompatibilități, de interzicere a altor activități pentru unii beneficiari din sistemul de pensii speciale, dar totuși această diferență dintre contributivitate și factori favorizanți nu poate să fie atât de mare, încât practic cu o pensie medie din sistemul de pensii speciale, tu să plătești 7 medii din sistemul public de pensii”, a spus Raluca Turcan.

Mai multe articole despre:
raluca turcan pensii pesnii speciale