MENIU

Pui de focă, salvat de o cireadă de vite. Prin ce întâmplare fericită a ajus puiul pe pajişte

Un pui de focă, pierdut de mama sa și adus de valuri prin albia unui râu într-o zonă noroioasă din apropierea localității The Wash, comitatul Lincolnshire, estul Angliei, a fost primit cu atașament și curiozitate de o cireadă de vaci care au atras astfel atenția unui ornitolog aflat în zonă, scrie Daily Mail, în ediția electronică.

Femela focă, de numai cinci zile, a fost descoperită cu ajutorul unui telescop de către un ornitolog de la ,, Royal Society for the Protection of Birds'' (RSPB) care a observat că vacile se uitau cu mare atenție într-o singură direcție pe sol și împingeau cu botul ceva minuscul.

Ian Ellis, 67 de ani, din Boston, și directorul RSPB Tony Colletta au dus puiul la centrul Natureland pentru a fi îngrijit, fiind slăbit și deshidradat. Puiul de focă a fost hrănit cu ajutorul unui tub special care-i introducea mâncare lichidă direct în stomac, primind și o cantitate consistentă de herring pentru a câștiga rapid în greutate.

Botezat ,,Celebration'' pentru a marca aniversarea a 50 de ani de existență a centrului Natureland, puiul de focă va fi monitorizat cu atenție câteva zile până ce va ajunge la o greutate de aproximativ 30 de kg și va putea să se hrănească singur, după care va fi eliberat în apele oceanice.

Centrul Natureland salvează anual în jur de 30-50 de foci.

Mai multe articole despre:
null