MENIU

Protest spontan la Spitalul Bagdasar Arseni, Sorina Pintea a schimbat managerul (VIDEO)

Protest spontan, marţi dimineaţă, la Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni din Bucureşti. Nemulțumiți de salaruiile mici, dar și de tăierea sporurilor, kinetoterapeuții, farmaciștii, psihologii și brancardierii au întrerupt munca şi au ieșit să protesteze în curtea spitalului. După discuţii cu ambelel părţi, ministrul Sorina Pintea a decis să schimbe managerul, fără să dea explicaţii, la fel cum a făcut şi cu precedentul manager.   

Medicii i-au prezentat ministrului Sănătăţii cele trei nemulțumiri: micsorarea veniturilor prin sistarea unor sporuri pe care le-au avut in decembrie 2018, salariile mici ale kinetoterapeutilor, farmacistilor, psihologilor şi brancardierilor, precum şi blocarea la pragul minim a sporurilor acordate pentru condiţii de muncă.

Managerul demis, Cristian Toma, ocupa postul interimar, numit tot de Sorina Pintea, in iunie anul trecut. El a inlocuit-o astfel la acel moment pe Carmen Oancea, care fusese numita la conducerea spitalului in martie 2017, de catre fostul ministru Florian Bodog. Pintea nu a precizat, la acel moment, de ce e demisa Oancea.

sursă: Realitatea TV

 

Mai multe articole despre:
protest Bagdasar