MENIU

Protest în Valea Jiului. Lider de sindicat: ”CENHD asigură doar minimul necesar pentru producție”

Aproximativ 300 de mineri de la exploatarea de cărbune Vulcan, din Valea Jiului, s-au blocat marți în subteran, iar personalul TESA protestează în curtea minei. 

Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia actuală a Complexului Energetic Hunedoara şi solicită să afle care va fi viitorul acestei companii. Minerii de la Vulcan se solidarizează astfel şi cu cei aproape 250 de mineri de la Lonea, din toate cele patru schimburi, care se află blocaţi în subteranul exploatării de 24 de ore. 

”Toata actiunea celor care conduc Complexul Energetic Hunedoara este concertata doar pentru asigurarea minimului necesar pentru ca activitatea de productie sa se desfasoare in conditii normale.

Toate lucrarile de pregatire care ar duce la inlocuirea actualelor capacitati de productie sunt oprite din lipsa materialelor si a echipamentelor necesare. Cei care lucreaza stiu foarte bine ca la momentul la care o capacitate de productie se oprese si nu mai poate fi inlocuita cu alta se inchide mina”, a declarat Petre Nica, lider de sindicat, la Realitatea TV.