MENIU

Protest în Capitală, după tragedia COLECTIV. 32.000 de oameni au ieşit, marţi, în stradă: "DEMISIA!"

Protest
Proteste
<p>&nbsp;Sursa foto:&nbsp; Facebook -Lucian Popescu</p>
Protest &icirc;n centrul Capitalei, după tragedia Colectiv. Piaţa Victoriei, blocată de 20.000 de oameni
Proteste
Protest
Proteste
Proteste
Protest &icirc;n Capitală, după tragedia COLECTIV.32.000 de oameni cer DEMISIA lui Ponta, Oprea şi Piedone
Protest &icirc;n Capitală, după tragedia COLECTIV. 32.000 de oameni au ieşit &icirc;n stradă: "DEMISIA!" - LIVE
Protest &icirc;n Capitală, după tragedia COLECTIV. 32.000 de oameni au ieşit &icirc;n stradă: "DEMISIA!" - LIVE
Proteste
<p>Proteste</p>

Peste 32.000 de bucureşteni au ieşit, marţi seară, în stradă. Protestatarii au mers de la Piaţa Universităţii până la sediul Guvernului unde au cerut demisia lui Victor Ponta şi a lui Gabriel Oprea. Apoi s-au îndreptat spre sediul MAI şi spre Primăria Sectorului 4 unde au strigat "DEMISIA!".

UPDATE: Prestigioasa televiziune europeană Euronews a preluat imaginile Realitatea TV pentru a prezenta protestul uriaș care a avut loc marți seară în București după tragedia din clubul Colectiv.

Realitatea TV a fost urmărită ÎN DIRECT, în întreaga Europă, prin intermediul Euronews. Televiziunea europeană a preluat imaginile furnizate de Realitatea TV cu zecile de mii de oameni care au mărșăluit pe străzile Capitalei pentru a cere demisii după tragedia din clubul Colectiv.

UPDATE 00.20: Protestatarii au început să părăsească Piaţa Universităţii. Au mai rămas câteva mii de oameni în piaţă.


UPDATE 00.05: Se scandează în continuare la Universitate şi se cântă "Deşteaptă-te, române!".


UPDATE 23.45: O parte dintre protestatari au ajuns la Universitate. La plecarea de la Primăria Sectorului 4, unii dintre manifestanţi au vrut să meargă spre Clubul Colectiv, dar au renunţat şi au ales să se întoarcă la Universitate. Acum, la Universitate, sunt peste 10.000 de oameni.


UPDATE 23.20. Protestatarii au ajuns la Piaţa Unirii. O parte dintre ei vor merge spre Universitate, iar o alta spre Club Colectiv pentru a ţine un moment de reculegere.

Foto: hotnews.ro

UPDATE 23.05: Protestatarii au pornit spre Piaţa Unirii.

UPDATE 23.00: Președintele Klaus Iohannis a reacționat, pe Facebook, la protestele de marți seară din București.

"Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectată condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă".

Valeriu Zgonea, mesaj de ultimă oră: Memoria tinerilor morți în Colectiv nu are nevoie de monumente

UPDATE 22.55: Pe surse, numărul protestatarilor a crescut la peste 32 de mii. 

22: 46: Protestatarii scandează în fața Primăriei Sectorului 4: ”Jos sistemul mafiot!”  ”Colectiv„ și ”Piedone, demisia!”. 

UPDATE 22.30. Protestatarii strigă DEMISIA în faţa primăriei Sectorului 4!

22.10: În jur de 28.000 - 30.000 de oameni se află în acest moment în centrul Capitalei. Ei merg spre Primăria Sectorului 4.

UPDATE 21.50: După 10 minute petrecute în faţa sediului MAI, mulţimea a pornit din nou pe Calea Victoriei spre Unirii. Protestatarii strigă "DEMISIA!". Se pare că mulţimea se îndreaptă spre Primăria Sectorului 4.

UPDATE 21.37: Manifestanţi care au plecat din Piaţa Victoriei s-au oprit în faţa Bisericii ”Kretzulescu” din centrul Capitalei, unde au ţinut un moment de reculegere. Apoi au mers spre sediul MAI. Manifestanţii strigă: "Jos Oprea", "Oprea, nu uita, noi îţi vrem demisia", "Oprea la puşcărie", "Oprea nu rezişti nici cu mii de securişti".

Foto: Rezistenţa Urbană

UPDATE 21.20: Peste 100 de jandarmi se află deja în faţa Ministerului Afacerilor Interne, aceştia montând garduri în apropierea instituţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de manifestanţi nu ajunsese la MAI.

UPDATE 21.00: Peste 15.000 de manfestanţi au început să plece din Piaţa Victoriei spre sediul MAI, conform MEDIAFAX.


UPDATE 20:23 Un protest în memoria celor de la Colectiv are loc şi în Braşov.

Protestul "Corupţia ucide" se extinde şi în Braşov

UPDATE 20:18 - Scurt incident cu jandarmii în Piaţa Victoriei; oamenii cer în continuare demisii. Un grup de manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost implicaţi într-o scurtă ciocnire cu jandarmii, când numărul acestora în cordonul din faţa Guvernului a fost suplimentat, însă majoritatea celor din piaţă continuă să protesteze şi să ceară demisii fără să aibă loc alte incidente, scrie Mediafax.

UPDATE 20:16 Potrivit Hotnews.ro, un jandarm i-a spus unui alt jandarm că în Piaţa Victoriei sunt între 20 000 şi 25 000 de protestatari.

UPDATE 19:38 În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

 

UPDATE 19:20 Protestatarii au ajuns la Guvern.

UPDATE 19:00  Peste 10 000 de oameni sunt în stradă cerând demisii, în urma tragediei în care au murit 32 de tineri. Aceştia au plecat spre Guvern, anunţă Realitatea Tv. În drum spre Guvern, bulevardul Magheru a fost blocat. Sursa foto: Facebook- DEMISIA Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori.

Oamenii strigă "Ruşine să vă fie", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta", "Jos Oprea", "Jos Ponta", "Piedone asasin, Oprea asasin", "Toate partidele politice, aceeaşi mizerie", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă",. Ei au venit cu steaguri naţionale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României", scrie Mediafax. Sursa foto: Rezistenţa Urbana

UPDATE 18:45  Mii de oameni îi cer demisia lui Piedone, în Piaţa Universitatii.

UPDATE: 18:20 În timp ce mii de oameni îi cer demisia, Cristian Popescu Piedone anunță într-un comunicat de presă că va ridica un monument dedicat victimelor de la clubul Colectiv. Lucrarea se va numi „Monumentul celor fără de vină”, va avea gravat pe el numele tuturor celor care au murit în tragedia de la 30 octombrie și va fi amplasat pe strada Tăbăcarilor nr.7.


UPDATE 18.00: Câteva sute de persoane s-au strâns deja în Piaţa Universităţii în semn de protest faţă de corupţia ucigașă din administraţie. Autorităţile se aşteaptă ca numărul protestatarilor să fie de câteva mii, iar Poliţia Rutieră îi roagă pe şoferi să evite zona.

Anunţul a fost postat pe pagina ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţit de mesajul ”Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.

Mitingul de protest urmează să aibă loc marţi, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii.

Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

UPDATE 20:12 - Scurt incident cu jandarmii în Piaţa Victoriei; oamenii cer în continuare demisii

Un grup de manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost implicaţi într-o scurtă ciocnire cu jandarmii, când numărul acestora în cordonul din faţa Guvernului a fost suplimentat, însă majoritatea celor din piaţă continuă să protesteze şi să ceară demisii fără să aibă loc alte incidente.