MENIU

Protest anti-Iohannis, cu portocale şi îmbrânceli, la Palatul Cotroceni

<p>Protest la Palatul Cotroceni, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
Protest la Palatul Cotroceni, s&acirc;mbătă, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti
<p>Protest la Palatul Cotroceni, s&acirc;mbătă, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti</p>
<p>Protest la Palatul Cotroceni, s&acirc;mbătă, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti</p>
<p>Protest la Palatul Cotroceni, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
<p>Protest la Palatul Cotroceni, &icirc;mpotriva "portocalelor toxice" de Ploieşti / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</p>
Protest anti-Iohannis, cu portocale şi &icirc;mbr&acirc;nceli, la Palatul Cotroceni / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protest la Cotroceni, după scandalul din Justiție. Câteva zeci de persoane s-au strâns, sâmbătă, la chemarea fostului ofițer SRI Daniel Dragomir pentru a-l critica pe șeful statului. Aceștia au reclamat faptul că Iohannis o susține în continuare pe Laura Codruța Kovesi. La miting şi-au făcut apariţia şi câţiva reprezentanţi ai mişcării #Rezist, având loc schimburi de replici şi îmbrânceli între cele două tabere. Protestatarii au încercat să separe cele două tabere pentru a evita conflictele. Protestul s-a încheiat în jurul orei 19:00, după aproximativ 4 ore.

Protest la Cotroceni, după scandalul din Justiție. Manifestația a fost anunțată pe Facebook de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, după ce Klaus Iohannis i-a numit "penali" pe cei care încearcă să discrediteze DNA.

Manifestarea a început în jurul orei 15:00. Zeci de persoane s-au strâns în faţa Palatului Cotroceni şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Iohannis.

Manifestanţii au adus cu ei portocale "bune, nu de la Ploieşti", făcându-se aluzie la procurorul DNA Mircea Negulescu, zis "Portocală".

La miting şi-au făcut apariţia şi câţiva reprezentanţi ai mişcării #Rezist, având loc schimburi de replici şi îmbrânceli între cele două tabere. Protestatarii au încercat să separe cele două tabere pentru a evita conflictele.

"S-a încercat distrugerea acestui protest, e o provocare. Numai că noi, spre deosebire de aceşti domni, nu avem banii lor, nici reţeaua, nici bazele de date în online, nici sprijinul SRI. Noi ne-am hotărât azi dimineaţă să ieşim. Aici nu e vorba de număr, ci de mesaj. Noi ieşim astăzi să spunem că nu ne este frică. Credem că orice om are dreptul la o judecată dreaptă şi corectă. Aceste abuzuri trebuie să înceteze. În orice ţară normală, şefa DNA ar fi trebuit cel puţin suspendată, sigilate birourile de la DNA Ploieşti şi tot ceea ce au făcut, acte, pentru că în această perioadă vor face ce ştiu mai bine, vor falsifica. (..) Mie mi se pare anormal ca preşedintele României, în loc să fie apărătorul românilor, este avocatul doamnei Kovesi", a declarat fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, citat de mediafax.ro.

Protestul de sâmbătă din faţa Palatului Cotroceni a fost unul organizat de aşa-zisa platformă Iniţiativa Civică 3.0, din care face parte fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir.

La protest a participat şi deputatul Liviu Pleşoianu.

"Motivul pentru care am venit aici este acela de a aduce această portocală de Tenerife, care e o portocală originală, nu e contrafăcută. Dacă ar fi fost domnul Iohannis aici,  i-aş fi oferit-o, mai ales că domniei sale îi place foarte mult în Tenerife, şi l-aş fi rugat să încerce măcar să nu facă declaraţii care sunt de fapt un fel de delir logic", a declarat Pleşoianu.

El s-a referit la înregistrările apărute în media în ultima săptămână.

"Domnul Iohannis a spus că nu a ascultat acele probe audio care au fost difuzate duminică seara, a spus că nu a citit nici stenogramele ca urmare a probelor audio, în acelaşi timp s-a pronunţat că este o încercare jalnică a unor penali. Întrebarea este foarte simplă pentru nişte oameni dotaţi cu logică din această ţară: dacă nu ai citit stenogramele, dacă nu ai urmărit probele audio, atunci cum te exprimi, de unde ştii despre ce vorbeşti", a adăugat deputatul PSD.

Anterior, Pleşioanu a susţinut, într-o intervenţie la un post TV, că vrea sa tragă un "semnal de alarmă" faţă de cât de toxice sunt "portocalele de Ploieşti", referindu-se, astfel, la procurorul Mircea Negulescu, dar şi la Lucian Onea, împotriva cărora fostul deputat Vlad Cosma a depus o plângere penală, acuzându-i de savârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

"Nu tebuie să ne fie teamă când ne considerăm batjocoriţi, călcaţi în picioare, chiar şi de către preşedintele României", a spus Pleşoianu.

"Eu merg acolo pe 'persoană fizică', ca să spun aşa, pentru că acum două zile am constat că într-un mod foarte bizar singurul loc din această ţară unde nu s-a aflat cât de toxice sunt 'portocalele de Ploieşti', cât de dăunatoare sănătăţii democraţiei noastre sunt 'portocalele de Ploieşti', este dealul Cotroceni. E foarte bizar acest lucru, pentru că în rest în toată ţara s-a aflat", a mai spus Liviu Pleşoianu, referitor la procurorul DNA Ploieşti Mircea Negulescu.

Mai multe articole despre:
protest Cotroceni