MENIU

Procesiune impresionantă la Biserica Icoanei din Capitală

Sute de oameni s-au închinat la Icoana Maicii Domnului, adusă din Iaşi la Bucureşti

Sute de oameni au mers să se închine la icoana Maicii Domnului, adusă de la Mănăstirea Hadâmb, din Iaşi. Cu lumânări aprinse în mâini, creştinii au înconjurat grădina Icoanei pentru a marca Duminica Ortodoxiei, ţinută, după tradiţie, la sfârşitul primei săptămâni din Postul Mare.

Sute de oameni din peste 40 de parohii ale Capitalei au pornit cu icoane, steaguri şi lumânări într-o procesiune la Grădina Icoanei. Duminica Ortodoxiei i-a făcut pe credincioşi să se reculeagă şi să se bucure de soare şi de acest răgaz de rugăciune.

"Să ne dea Dumnezeu sănătate, să facă Dumnezeu minuni cu noi. Am soţul bolnav de cancer şi mai multe...trebuie făcute. Pentru sănătate, pentru familie, pentru toată lumea trebuie să ne rugăm", a spus o femeie.

În această primă Duminică din Postul Paştelui s-au sfiţit sute de icoane. "Suntem datori în a cinsti sfintele icoane, pentru că ele ni-L readuc pe Dumnezeu aproape, în suflet", a spus Patriarhul Daniel.

La biserică, oamenii au aşteptau cu orele, încă de dimineaţă, să sărute icoana Maica Domnului cu pruncul, adusă tocmai de la Mănăstirea Hadâmb.