MENIU

Prinții William și Harry, REUNIȚI după luni de tăcere. Cei doi frați au dezvelit statuia-omagiu pentru Lady Diana. Imagini emoționante - Galerie FOTO-VIDEO

Reîntâlnire emoționantă a prinților William și Harry pentru mama lor, prințesa Diana Foto: Twitter
Reîntâlnire emoționantă a prinților William și Harry pentru mama lor, prințesa Diana Foto: Twitter
Reîntâlnire emoționantă a prinților William și Harry pentru mama lor, prințesa Diana Foto: Twitter
Reîntâlnire emoționantă a prinților William și Harry pentru mama lor, prințesa Diana Foto: Twitter
Reîntâlnire emoționantă a prinților William și Harry pentru mama lor, prințesa Diana Foto: Twitter

Prinţii Harry şi William, reuniți de mama lor, Lady Di, după ce în ultimele 18 luni abia și-au vorbit. Cei doi frați au inaugurat împreună joi, în cadru restrâns, o statuie în amintirea mamei lor, prinţesa Diana, în ziua în care aceasta ar fi împlinnit vârsta de 60 de ani. Grupul statuar, care îi înfățișează pe cei doi frați alături de mama lor este amplasat în grădinile Palatului Kensington din Londra.

Prinţesa de Wales, supranumită Lady Di, care a murit la 36 de ani, în urma unui accident de automobil petrecut la Paris în 31 august 1997, ar fi împlinit joi, 1 iulie, vârsta de 60 de ani. Statuia care îi este dedicată, realizată de Ian Rank-Broadley, a fost dezvelită, joi, în „grădina ascunsă” de la Kensington Palace. Aici a fost reşedinţa sa, care a devenit între timp reşedinţa oficială a prinţului William.

După ce abia au vorbit în ultimele 18 luni, prinții William și Harry au schimbat cuvinte despre victoria Angliei la euro, potrivit DailyMail. Și discuția a continuat, frații mergând împreună în grădini pentru a-și aminti de regretata lor mamă.

Emoționantul eveniment a avut loc în prezenţa unui grup de doar 30 de persoane, inclusiv a unor membri ai familiei Spencer. Au participat frații Dianei, Earl Spencer, Lady Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellowes. Nu a fost însă fostul său soț.

Prinţul Charles, cu care Lady Di s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie 1981, şi de care a divorţat în 1996, nu a participat la ceremonie, din cauza „amintirilor regretabile”, ca „să nu redeschidă răni mai vechi", potrivit unor apropiați citați de presa engleză.

Pentru a marca inaugurarea de joi, familia regală a transmis un mesaj al prinților William și Harry pe Twitter în care se aduce un omagiu prințesei Diana: „Astăzi, în ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a mamei noastre, ne amintim dragostea, puterea și caracterul ei - calități care au făcut-o o forță a binelui în întreaga lume, schimbând în bine numeroase vieți”.

A fost prima reîntâlnire a celor doi fraţi după criza provocată de declaraţiile dure ale prinţului Harry legate de rolul său în cadrul familiei regale, dar și de interviul şocant acordat alături de soţia sa, Meghan Markle, prezentatoarei TV americane Oprah Winfrey, în luna martie acest an. William și Harry au mai avut o scurtă întâlnire în aprilie, cu ocazia funeraliilor prinţului Philip, care nu a înlăturat însă tensiunile dintre ei.

Imaginea familiei regale britanice a fost grav afectată când cei doi, ducele şi ducesa de Sussex, au sugerat, în interviul televizat, că unul dintre membrii familiei s-ar fi comportat într-o manieră rasistă în momentul în care a adresat o întrebare, înainte de naşterea fiului lor, Archie, legată de culoarea pe care urma să o aibă pielea bebeluşului.

Citește și Meghan Markle, acuzații grave la adresa familiei britanice regale: ”Rasism, nepăsare și minciună!”. Interviu exploziv cu Oprah Winfrey

Prima reacție a familiei regale britanice după acuzațiile de rasism ale prințului Harry și Meghan Markle

Ducii de Sussex au doi copii, Meghan Markle a născut pe 4 iunie 2021 o fetiță, pe care ea și prințul Harry  au botezat-o Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, după regina Elisabeta a II-a şi prinţesa Diana.

Harry și-a păstrat locul în linia succesorală, în ciuda renunțării la viața regală. Acesta este al șaselea în linie pentru tronul Regatului Unit. Tatăl său, prințul Charles, este primul, urmat de fratele său, prințul William, pe al doilea loc, apoi nepoții săi (copiii fratelui său William), în ordine: George, al treilea loc, Charlotte, al patrulea, și Louis (al cincilea loc în linia pentru tron). Archie și Lilibet, cei doi copii ai prințului Harry, îl urmează, pe locurile șapte și opt. Odată cu nașterea celui de-al doilea copil al cuplului Harry și Meghan, ducele de York, Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeth, născut în 1960, s-a mutat pe locul nouă de pe locul doi.