MENIU

Primele REȚINERI după ciocnirile violente de la protestul de noaptea trecută, din Capitală. Cine este bărbatul săltat de jandarmi

Rețineri poliție

Apar și primele rețineri după protestul de luni, din Capitală. Este vorba despre un bărbat care a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a participat la protestul din Piaţa Universităţii împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. 

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, bărbatul este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de ultraj.

Acesta a fost ridicat luni seara de către jandarmi şi audiat de procurori, după care anchetatorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore.

Jandarmii susţin că protestatarul a refuzat să se legitimeze şi a devenit chiar violent față de forţele de ordine.

„În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piaţa Universităţii, bărbatul a refuzat să poarte mască de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei. 

Citește și Primele MĂSURI după protestul din Capitală: 188 de persoane identificate și duse la AUDIERI. 12 jandarmi RĂNIȚI și 222 de AMENZI în valoare de peste 200 de mii de lei