MENIU

Primarul reales post-mortem face turul planetei

ion aliman presa straina

Cazul primarului din comuna Deveselu a făcut făcut turul știrilor de pe întreaga planetă. Din Statele Unite până în Noua Zeelandă și din Europa în America de Sud, televiziunile au transmis imaginile din România despre Ion Aliman, care a murit acum două săptămâni în urma infectării cu noul coronavirus și care care a fost reales duminică.

Locuitor din Deveselu: Ne vegheați. Dumnezeu să vă odihnească în pace. Bravo, eroul nostru. Te vom iubi mereu. 

Aceste imagini au făcut rapid înconjurul lumii. CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul fostului primar reconfirmat în funcție și după moarte. Televiziunile de știri din Australia au difuzat filmările din cimitir care arată zeci de săteni la mormântul lui Ion Aliman veniți să aprindă lumânări după încheierea votului.

Și principala televiziune de știri europeană, Euronews a publicat pe site clipul video din cimitir, iar reacțiie nu au întârziat să apară. Evenimentul ajuns și în Canada unde CBC, una dintre cele mai mari stații TV, a relatat evenimentul.

Ion Aliman, cunoscut post-mortem de acum pe toată planeta, a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Presa străină scrie că după ce localnicii din Deveselu și-au exprimat opțiunea de vot trebuie să se pregătească de noi alegeri. De această dată... să aleagă un primar viu.

 

Mai multe articole despre:
alegeri locale 2020