MENIU

Primarul din România care cere un salariu de 5.000 de euro

<p>Legea salarizării, motiv de nemulțumire</p>

În contextul dezbaterilor pe legea salarizării, edilul șef al Timișoarei Nicolae Robu are o nemulțumire legată de propriul salariu.

În contextul dezbaterilor pe legea salarizării, edilul șef al Timișoarei Nicolae Robu are o nemulțumire legată de propriul salariu.

Primarul Timișoarei a salutat încă o dată creșterea salariilor funcționarilor, însă este nemulțumit că el și colegii săi primari nu au primit majorări salariale. Primarul consideră că edilii ar trebui răsplătiți și în funcție de performanțe.

"Sunt nemulțumit că, dintr-o logică idioată, nu beneficiază și primarii, ci beneficiază doar funcționării publici, doar persoanele angajate în aparatele instituțiilor punblice locale. Deci, răspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie să primești bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu această idee să existe o retribuție fixă, poate fi cea de acum, dar la care să ți se adauge bonusuri în funcție de performante.... Pot să devin încă o data impopular prin faptul că vreau salariu mai mare. Consider că la nivelul unui primar al unui oraș, atât de complex cum e Timișoara, un primar ar trebui să câștige circa 5.000 de euro pe luna, 4-5.000 de euro pe luna. Cam acesta ar fi nivelul normal de câștig la muncă depusă, desigur în coroborare cu performanțele. Eu discut din perspectivă mea, cu performanțele pe care le-am obținut și cred că trebuie un alt nivel de răsplată pentru ele, nu zero răsplată cum e acum„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spunea la începutul lunii ianuarie că Primăria va trebui să facă un efort financiar de 9 milioane de lei lunar pentru a achita salariile, potrivit OpiniaTimișoarei.ro. Edilul cere ajutor de la guvern și în această privință.

Mai multe articole despre:
legea salarizării salarii primari