MENIU

Lupta continuă pentru Primăria Sectorului 1. Tudorache susține că are mai multe voturi decât Armand. Bucura: "Modul în care s-au numărat voturile a fost deficitar"

Lupta continuă pentru Primăria Sectorului 1. Tudorache susține că are mai multe voturi decât Armand. Bucura: "Modul în care s-au numărat voturile a fost deficitar"

Suspans în lupta pentru Primăria sectorului 1 din Capitală. Principalii candidați, Clotilde Armand și Daniel Tudorache, și-au anunțat amândoi victoria pentru preluarea celui mai bogat sector din Capitală. Datele oficiale o indică pe Clotilde Armand victorioasă, însă social-democratul Dan Tudorache spune că are mai multe voturi.  

Oficial, datele comunicate de Biroul Electoral Central, după numărarea a aproape 94% din voturi, luni la ora 20:00, o indică pe Clotilde Armand drept câștigătoare, cu 41.32%, în timp ce actualul edil Dan Tudoarche are 39,46%. 

Anunțul vine la finalul unei zile de-a lungul căreai cei doi adversari și-au atribuit victoria la cea mai bogată primărie de sector. După exit poll-ul de duminică seară, care o credita pe Armand cu o victorie detașată, edilul PSD a anunțat, luni, că el ar avea cu 200 de voturi mai mult, potrivit numărătorii paralele.

În cursul după-amiezii de luni, au apărut și acuzații de fraudare a alegerilor de către actuala echipă social-democrată. Poliția a fost chemată la sediul Direcției de Salubrizare și Investiții, situată în aceeași clădire cu Biroul Electoral de sector, după ce un bărbat care a candidat la o funcție de consilier pe listele PSD ar fi fost surprins când încerca să iasă din clădire cu peste 100 de procese verbale stampilate, potrivit Realitatea Plus. Bărbatul a fost condus la poliție, pentru a se stabili dacă este vorba de procese verbale originale sau de cele de la numărătoarea paralelă.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, jurnalistul Dan Bucura, fost candidat la Primăria sectorului 1, a afirmat și el că situația este extrem de gravă și că autoritățile trebuie să facă urgent lumină. "Eu cred că modul în care s-au numărat voturile în secțiile de votare a fost deficitar și vă mai spun că, în acest caz, este necesar ca Biroul Electoral să acționeze cu cea mai mare transparență și deschidere, în așa fel încât să nu existe niciun fel de dubiu în privința câțtigătorului. (...) Există informații, spun în exclusivitate acum, că la un moment dat, unul dintre candidați avea în fața celuilalt 4 voturi. Să se meargă inclusiv până la desfacerea sacilor cu voturi, numărarea bob cu bob și refacerea proceselor verbale, astfel încât asupra celui care va câștiga, indiferent care dinetre cei doi, să nu plutească suspiciunea că a făcut-o prin fraudă," a afirmat Bucura.

Mai multe articole despre:
Clotilde Armand Dan Tudorache sectror 1 frauda