MENIU

Primăria Capitalei se laudă: 80% din arterele principale, deszăpezite "la negru"

Primăria Capitalei se laudă, într-un comunicat de presă, că 80% dintre arterele principale ale Capitalei sunt deszăpezite "la negru" şi că mai mult de jumătate dintre arterele secundare au fost deszăpezite. Anunţul e contrazis de cei care au circulat în Capitală, blocată pe principalele artere miercuri dimineaţă. 

În urma controalelor directe efectuate în teren de către polițiști locali din cadrul P.L.M.B. asupra modului în care operatorii de deszapezire au actionat pe arterele din Bucuresti pe parcursul noptii si a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersectii, s-a constatatat faptul că la nivelul municipiului Bucureşti operatorii de salubritate au acţionat atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe aproximativ 50-60% din arterele secundare.

S-a acționat deficitar pentru deszăpezirea staţiilor RATB (autobuze, troleibuze și stațiile de tramvai de pe trotuar), a capetelor de linii RATB, precum şi a refugiilor pietonale ale stațiilor de tramvai.

De asemenea, s-a constatat că majoritatea refugiilor de tramvai au fost deszapezite, dar nu s-a lucrat la spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor şi la trotuarele asumate de operatorii de salubritate prin programele de deszăpezire.

Astfel, operatorilor de salubritate li s-a solicitat sa-si dimensioneze corespunzator resursele si pe parcursul zilei de astazi sa curete zapada de pe trotuare, astfel incat pietonii sa poata circula in siguranta.

Acestia au fost, de asemenea,atentionati ca, in paralel cu actiunile de deszapezire a arterelor sa intervina in statiile si refugiile RATB unde s-a acumulat din nou zapada.

Având în vedere faptul că a nins și pe parcursul nopții, sunt artere de circulație din urgența II, care necesită în continuare intervenția operatorilor de salubritate.

Stații RATB nedeszăpezite:

- Șos. București-Târgoviște - Șos. Sisești

- Calea Griviței - Str. Băiculești

- Str. Pierre de Coubertin - B-dul Dinicu Golescu

- Șos. Fundeni - B-dul Unirii

- B-dul Lacul Tei - Splaiul Independentei

- Calea Moșilor - Șos. Ștefan cel Mare

- B-dul Barbu Văcărescu - Str. Humulesti

- Str. Mărgeanului - Str. Bacău

- Str. Amurgului - Str

Mai multe articole despre:
0 capitală Primăria Capitalei ninsoare deszăpezire