MENIU

Prima Casă devine de azi "A doua casă". Ce schimbări se aduc programului

Programul Prima Casă. Românii care şi-au cumpărat o locuinţă prin programul Prima Casă îşi pot achiziţiona începând de astăzi una nouă, mai mare sau mai scumpă. Din 2009 şi până acum, românii au împrumutat 6 mld. euro pentru achiziţia a peste 157.000 de locuinţe.

Programul Prima Casă. Românii care şi-au cumpărat o locuinţă prin programul Prima Casă îşi pot achiziţiona începând de astăzi una nouă, mai mare sau mai scumpă, cu condiţia să vândă vechiul imobil. Aceasta este una din modificările aduse programului.

Programul Prima Casă. În noua etapă a programului, condiţiile de creditare rămân neschimbate. Banca finanţatoare garantează creditul în cote egale cu fondul de garantare, iar plafoanele au rămas la 60.000 de euro pentru apartamentele mai vechi de 2008, de 70.000 de euro pentru cele construite după 2008 şi de 75.000 de euro pentru construcţia unei locuinţe.

Programul Prima Casă. S-a majorat şi perioada de executare a garanțiilor și implicit perioada în care beneficiarii vor putea plăti ratele restante, potrivit Capital. Plata garanției acordate în cadrul programului, se va efectua în maximum 90 de zile de la formularea cererii de plată și nu în maximum 90 de zile de restanță.

Programul Prima Casă. Beneficiarii programului vor avea posibilitatea achiziționării unei noi locuințe prin Prima Casă, cu suprafață utilă mai mare sau cu o valoare mai mare decât locuința achiziționată/construită inițial prin program.

Condiția: locuința achiziționată sau construită inițial să fie înstrainată prin vânzare-cumpărare cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuințe, iar creditul acordat inițial în cadrul Programului să fie lichidat.

 

Mai multe articole despre:
imobiliare Prima Casă programul Prima Casă