MENIU

PRICOPIE: "Am investit în școli noi după care am închis școala a doua zi după ce am inaugurat-o"

Remus Pricopie: Nu se vor mai face investiții în școlile fără elevi

Cele 1.400 de proiecte de infrastructură școlară începute și neterminate vor fi reluate, dar nu se vor mai face investiții în școlile fără elevi, a declarat joi, la Buzău, ministrul Educației, Remus Pricopie.

Potrivit acestuia, investițiile din infrastructura școlară beneficiază într-o primă fază de 240 de milioane de euro.

"Proiectele din fondurile europene, în special cele din programul Regio de dezvoltare regională, beneficiază de suma de 240 de milioane de euro prin mutarea din alte sectoare unde nu au fost utilizați către zona Regio. Sunt 1.400 de șantiere în diferite locuri și în diferite stadii, multe dintre ele părăsite din lipsă de finanțare. Începem finanțarea, unele dintre ele sunt în lucru și încercăm să finalizăm cât mai multe dintre acestea până la 1 septembrie, dar sub rezerva să existe copii, căci am văzut cazuri că am investit în școli noi după care am închis școala a doua zi după ce am inaugurat-o", a spus ministrul Educației.

Remus Pricopie a afirmat că pentru perioada 2014-2020 vor mai fi alocați circa 500-600 de milioane de euro.

"Pentru perioada 2014-2020 vor mai fi alocați din fonduri europene circa 500-600 de milioane de euro care vor fi investiți tot în infrastructura școlară în urma unor proiecte solicitate de unitățile școlare", a spus ministrul Educației.

Ministrul Remus Pricopie a participat împreună cu reprezentanții UNICEF la evaluarea proiectului de prevenire a absenteismului și abandonului școlar "Hai la școală!" la Școala gimnazială din Cilibia și Școala gimnazială nr. 2 din municipiul Buzău.