MENIU

Preşedintele Tribunalului Olt, ridicat de DNA pentru luare de mită

Preşedintele Tribunalului Olt, ridicat de DNA pentru luare de mită

Judecătoarea Carmen Marinescu, preşedintele Tribunalului Olt, a fost ridicată de procurorii DNA, pentru luare de mită, şi dusă la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Măsura a fost luată în urma unui denunţ al interlopului Sandu Anghel, din Drăgăneşti-Olt, alias Bercea Mondial. Împreună cu şefa Tribunalului Olt au fost duşi la audieri şi soţul şi finul acesteia.

Judecătorul Carmen Marinescu, preşedinte al Tribunalui Olt, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Ea a fost dusă la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova, măsură luată în urma unui denunţ.

Surse apropiate anchetei au menţionat că judecătoarea a fost ridicată de anchetatori după un denunţ al interlopului Bercea Mondial, pe numele său adevărat Sandu Anghel, din Drăgăneşti-Olt. Împreună cu preşedintele Tribunalului Olt au fost ridicaţi şi duşi la audieri şi soţul şi finul acesteia, avocat de profesie, scrie adevarul.ro.

Astfel, potrivit denunţului menţionat depus de interlop, se pare că judecătoarea ar fi primit 200.000 de euro din partea unor apropiaţi ai acestuia pentru ca un membru al familiei sale să fie eliberat şi cercetat în libertate pe vremea când procesul său se afla încă pe rolul Tribunalului Olt înainte ca el să fie condamnat definitiv.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, luni – 23 martie, efectuarea urmăririi penale faţă de judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu, preşedinte al Tribunalului Olt, acuzată fiind de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată.