MENIU

Președintele Trump pledează pentru închiderea guvernului american

Marți, președintele Donald Trump a avut o ieșire neobișnuită, susținând  că guvernul american ar trebui închis, deoarece republicanii și democrații au ajuns la o înțelegere bugetară care ignoră cerințele cheie ale Casei Albe.

După ce republicanii din Congres au trecut cu vederea inițiativa lui Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexicul și de a reduce cheltuielile de mediu, președintele a izbucnit, spunând că guvernul nu ar trebui să mai fie finanțat deloc.

Situații similare au condus la cheltuieli majore, afectând economia Statelor Unite cu zeci de miliarde de dolari și a obligat serviciile federale să cpncedieze mii de membri ai personalului cel puțin temporar.

Trump s-a arătat inverșunat în mod special de faptul că majoritatea republicană a Congresului, precum și Casa Albă, au fost implicate într-o înțelegere cu democrații în vederea finanțării guvernului până în septembrie.

„În septembrie, țara noastră are nevoie de un «deznodământ» serios, pentru a rezolva dezordinea!”, a afirmat Trump într-o postare pe Twitter, atrăgâtn atenția asupra necesității unui compromis bipartizan.