MENIU

Președintele ASF: 53 de angajați erau rude, 13 au plecat

Un număr de 53 de angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară /ASF/, din totalul de 609, erau rude de gradul I sau II, iar 13 au părăsit instituția, inclusiv 3 - 4 cupluri, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

"Cel puțin din evidențele Direcției de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I și II, inclusiv mătuși și nepoți bănuiți, sunt 53 (...) Au ieșit din ASF 13, inclusiv trei sau patru cupluri", a afirmat Negrițoiu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

El a spus că numărul rudelor din ASF se 'subțiază' continuu, inclusiv prin aplicarea Codului de conduită al instituției, care prevede că nu pot fi angajate rude. De asemenea, Codul prevede obligativitatea declarațiilor de rudenie, până la sfârșitul lunii octombrie, inclusiv cu membri ai Parlamentului, care supraveghează ASF.

Numărul angajaților ASF va ajunge în ianuarie 2015 la 495 (inclusiv 28 de angajați ai Fondului de Garantare a Asiguraților), față de 609 inițial, în urma unui proces complex de restructurare și transformare instituțională.

ASF a desființat pozițiile de directori adjuncți și șefi de departamente, iar atribuțiile directorilor și șefilor de serviciu au fost extinse.

Numărul direcțiilor a fost redus cu 48%, de la 25 la 13, numărul serviciilor a fost diminuat tot cu 48%, de la 102 la 53, au fost desființate șase posturi de șefi departamente și 24 de directori adjuncți, numărul consilierilor a scăzut de la 33 la 10 (cu 70%). În total, numărul pozițiilor de conducere a scăzut de la 161 la 70.

Un număr de 91 de angajați ai ASF vor părăsi instituția prin programul de plecări voluntare și vor primi ca și compensații o sumă netă totală de 9,26 milioane lei (peste 23.000 de euro, în medie, pe angajat), la care se adaugă șapte salariați din FGA.

Mai multe articole despre:
nepotism Mişu Negriţoiu preşedinte ASF