MENIU

Ponta, cu trei luni în urmă: "Nu am cum să rămân premier dacă voi fi urmărit penal"

Suspans in cazul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat în martie 2015, într-o emisiune TV, că nu are cum să rămână în funcția de prim-ministru dacă se va face un dosar în care se va începe urmărirea penală față de el.

,,Dacă se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, să stau în fiecare dimineaţă să dau explicaţii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla", a spus Ponta.

In aceeasi emisiune, Ponta si-a exprimat speranta ca in 2015 guvernele nu se schimba cu "mijloace judiciare".

In acest context, presedintele PSD a anuntat ca va propune in Consiliul National al partidului niste modificari statutare care sa stabileasca "o atitudine transanta" in situatiile in care membri ai Guvernului sau lideri nationali si locali ai partidului se afla in diverse faze ale unor cercetari penale.

Și în decembrie 2014, Victor Ponta declarase că va demisiona dacă Direcția Națională Anticorupție va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidențiale de luna trecută.

Victor Ponta a afirmat la momentul respectiv că va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal, dar a arătat că trebuie să se renunţe la "ideea din 2004" că o persoană care a pierdut alegerile trebuie să intre în închisoare.

Nu vreau să se spună că România are un premier urmărit penal. (...) Dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, de Corlăţean, cu siguranţă că voi demisiona", a spus Victor Ponta.

Cea mai tranșantă declarație în acest sens a fost dată de premierul Ponta în aceeași emisiune TV din decembrie anul trecut: "Cu siguranță voi demisiona!

"Dar dacă doamna Laura Codruța Kovesi, din fruntea DNA, cere începerea urmăririi penale împotriva dvs ...", a spus moderatoarea, moment în care Victor Ponta a intervenit: "Cu siguranță voi demisiona! Pentru că, vă dați seama, aici e vorba de autoritatea de a-mi impune niște proiecte importante. Vreau să facem în 2015 Constituție, Educație, Sănătate ... . Nu pot să le fac ducându-mă zi de zi să dau cu subsemnatul la DNA. Dacă procurorii vor considerea că există elemente de vinovăție în ce mă privește, evident că acolo decizia politică este foarte simplă și foarte directă". 

Mai multe articole despre:
Victor Ponta ponta dna