MENIU

Poliția reacționează la tragedia de la Năvodari. DOSAR PENAL de ucidere din culpă, deschis în cazul accidentului de la Petromidia

Accidentul de la Năvodari a pus pe jar autoritățile române, care s-au mobilizat pentru a găsi vinovații în acest caz. 

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la o rafinărie din orașul Năvodari, s-a produs un accident de muncă. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că doi angajați,  respectiv o femeie și un bărbat,  ar fi întrat într-un rezervor de preparare a unui stabilizator și-au pierdut cunoștința. În urma accidentului de muncă, bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă,  neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și vătămare corporală din culpă.

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin, la Rafinăria Petromidia Năvodari. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri şi medicale.

Cele două victime au fost extrase inconștiente și au primit primele îngrijiri medicale la fața locului. Din păcate una dintre victime a murit după minute bune de resuscitare.