MENIU

Plajele nou lărgite au fost devenit șantiere din cauza constructorilor de blocuri. Apa deversată de la construcții a format ravene în nisip

Apa deversată de la construcții a împărțit plaja în adevărate peninsule. Foto: Realitatea PLUS

Situație scandaloasă la Constanța! Plajele nou lărgite au fost acaparate de investitorii care ridică bloc după bloc în stațiunea Mamaia. Așa se face că în unele zone, apa reziduală de pe șantiere ajunge direct în șanțurile formate pe plaje. Inspectorii de mediu au anunțat că au demarat verificări. 

Plaja din zona de nord a stațiunii Mamaia, lărgită cu fonduri europene, este brăzdată din loc în loc de şanţuri adânci de peste un metru pe unde curge apă deversată de la blocurile care se construiesc în zonă. Totul ajunge apoi în mare, dar autorităţile spun că nu există un pericol, iar totul se defășoară cu avizul celor de la Apele Române.

Steluța Popescu, comisar șef Garda de Mediu Constanța, a declarat jurnaliștilor: „ Au mai fost sesizări și s-au mai făcut și verificări. Situația era inițial bună, și acum se pare că sunt probleme.”

Oficialul de mediu a explicat regulile conform cărora apa trebuie deversată și a spus că autoritățile vor veghea la respectarea normelor din domeniu.

„Este apa din fundație care se deversează cu acordul celor de la Apele Române. Apa se descarcă cu aviz însă la limita țărmului, nu trebuie să se descarce pe plajă ca să se formeze gropi, ravene în nisip, deci la limita plajei. Tocmai de aceasta i-am chemat și cu documente și buletine de analiză că au obligația să facă monitorizare.”

În pericol ar putea fi și peștii. Mai ales dacă apa deversată conține substanțe precum sulf.

Reprezentanții Gărzi de Mediu au precizat că au solicitat toată documentația necesară de la proprietari și au prelevat și probe de la fața locului. În cazul în care se vor constata nereguli vor fi aplicate amenzi. 

Mai multe articole despre:
plaja Mamaia constructii Apele Române nisip