MENIU

Omul de afaceri Iosif Armaş a fost arestat preventiv pentru devalizarea staţiunii Băile Herculane

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri dimineaţa 16 percheziţii domiciliare în Caraş-Severin, care vizează peste 20 de suspecţi, printre care şi miliardarul Iosif Armaş, fost deputat PSD şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Box,  informează Realitatea TV. În urma audierilor, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv, fiind pus sub acuzare pentru delapidare și bancrută frauduloasă într-un dosar privind devalizarea stațiunii Băile Herculane.

UPDATE: Omul de afaceri Iosif Armaș, cercetat într-un dosar de delapidare și bancrută frauduloasă privind devalizarea complexului Băile Herculane, cu un prejudiciul estimat la 30 de milioane de euro, a fost joi arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalul Caraș-Severin.

Ancheta vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Printre suspecţi se află şi miliardarul Iosif Armaş, fost deputat PSD şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Omul de afaceri, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane, acționar și administrator special al SC Argirom Internațional SA București (societate care la rândul ei deținea peste 60% din acțiunile SC Hercules SA Băile Herculane) ar fi aderat la un grup infracţional ce a avut ca scop scoatere activelor din patrimoniul firmei, pe care Armaş şi alte persoane şi le-au însuşit. Este vorba de maşini şi utilaje, pe care le-au vândut, mai precizează sursa citată.

În anul 2015, Iosif Armaș, fost deputat PSD, a primit un an și 4 luni închisoare cu suspendare în dosarul în care Dan Adamescu a fost acuzat că a mituit judecători pentru a obține o decizie favorabilă pentru una dintre firmele sale aflate în insolvență.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, suspecţi sunt şi Filip Railescu — director General al SC Hercules SA și Gavril Adamescu — director Economic al SC Herculesc SA şi Angela Monica Borza - lichidator judiciar.

Imobile înstrăinate în mod fraudulos de acest grup ar fi: pădure în Domogled cu Fabrica de Gheață; pădure la Cerna cu restaurant "Grota Haiducilor", clădire IBTH — birouri, clădire Băi Termale "Apollo", clădire Baia Termală "Hebe", spital pentru militari și ofițeri — Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear — Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul "Băile Neptun", Hotel Decebal — Sanatoriu medical balnear — Pavilionul 2, Hotelul Traian — Pavilionul 1, complex de edificii — Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari, Hotel Diana, Hotel Roman, Hotel Afrodita, Baia Venera, Baia Diana, sanatoriul medical balnear IOVR — Pavilionul 12, clădire Sediu Nou, Hotelul Hercules și Hotelul Ferdinand.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională s-ar ridica la suma de 123.325.726 lei (circa 30 milioane euro).