MENIU

După bătaia încasată de ecologişti în Retezat, procurii DNA fac percheziţii

Bătaia încasată de ecologişti în munţii Retezat nu rămâne fără ecou. Procurorii DNA au descins azi la Administraţia Bazinală Apă Mureş, Protecţia Mediului Hunedoara şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului. Oamenii legii vor să verifice cum s-a eliberat o autorizaţie de construcţie pentru o hidrocentrală aflată pe Râul Alb, ultimul râu sălbatic din România. Acelaşi lucru încercau să-l afle şi ecologiştii loviţi.

Acestea sunt ultimele imagini filmate de activiştii de mediu, care au fost însoţiţi în munţii din Ţara Haţegului de o echipă de jurnalişti de la Deutsche Welle. În timpul încăierării, o maşină l-a lovit cu partea din spate pe unul dintre agresori.

Este vorba despre Bocea Mihalache, patronul firmei care are autorizaţia să construiască o hidrocentrală pe cursul ultimului râu sălbatic din România. El a fost transportat în stare gravă cu elicopterul la spitalul de urgenţă din Cluj.

Răniţi, dar uşor, au fost şi unul dintre ecologişti, Gabriel Păun, şi un şofer al grupului de activişti, care a fost împiedicat de agresori să urce la volanul maşinii de teren. Martorii spun că două persoane îl ţineau, iar alte două îl loveau.

Atacatorii ar fi încercat apoi să intre şi în maşină, prin prelată, ca să-i lovească şi pe tinerii din vehicul: unul de 18 ani, celălalt, de 22. Procurorii hunedoreni au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor.

Mai multe articole despre:
bătaie procurori Retezat percheziţii