MENIU

Pensia incredibilă din care trebuie să trăiască lunar Florin Piersic. Marele actor a dezvăluit totul

Florin Piersic. Foto: Facebook

După 70 de ani de muncă și de roluri care l-au consacrat, marele actor Florin Piersic trăiește cu 4700 de lei pe lună. Pensia este de 2000 de lei, la care se mai adaugă și o indemnizație lunară de 2700 de lei. Actorul a mărturisit că nici în perioada comunistă nu o ducea mai bine. Rolurile principale din filme nu contau, iar din onorariu jumătate mergea la stat sub formă de impozite. 

Florin Piersic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, a ajuns să trăiască cu o pensie de numai 2000 de lei pe lună, la care se adaugă o indemnizație lunară de 2700 de lei. După 70 de ani de muncă în industria filmului, actorul care a definit o epocă întreagă se confruntă cu o situație financiară modestă.

„40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului. Deci clar ca 18-20 de mii erau impozitul. Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: Domnule, nu ne mai dați niște bani?”, a spus Florin Piersic în cadrul podcastului Fain&Simplu cu Mihai Morar.

Florin Piersic, interviu exclusiv despre scrisoarea către Elena Ceaușescu - Marele actor este dezamăgit de prieteni

Deși a apărut în filme de mare succes, actorul declara că din onorariu jumătate mergea la stat sub formă de impozite. 

După o carieră impresionantă, cu roluri, povestea lui Florin Piersic este un exemplu al faptului că succesul nu este întotdeauna sinonim cu bogăția și stabilitatea financiară pe termen lung.

Florin Piersic s-a născut în anul 1936 și a crescut în Cluj, unde a absolvit Institutul de Teatru și Film în anul 1961. El a fost repede remarcat de public și de criticii de film, devenind unul dintre cei mai importanți actori ai acelei generații. Cu timpul, s-a dovedit a fi un actor talentat și versatil, capabil să joace roluri diferite, de la comedii și drame la filme istorice și de acțiune.

Chiar dacă a avut o carieră de succes, Florin Piersic nu a fost ferit de probleme financiare. În perioada comunistă, actorii români erau plătiți sub nivelul real al valorii muncii lor și mulți dintre ei au luat decizii greșite legate de impozitare, ceea ce a dus la situații financiare dificile.

Florin Piersic, „un semizeu”. Cine este actrița care susține că trăiește o dragoste fierbinte cu actorul de 87 de ani

Mai multe articole despre:
florin piersic pensie actor impozite